23 november 2011

Två okända krukor är mina

Kommer ni ihåg den okända krukan jag visade tidigare? Jag har nu lagt beslag på två sådana med svarta fat. Krukorna köpte jag på Tradera och de blev allt annat än billiga men se så fina de är! Den ena är tyvärr krackelerad men på lite avstånd syns det inte.
I Ekeby-mått mätt är dessa i storlek 2 men jag tror inte att dessa är från Ekeby. Dekoren känns som något som skulle kunna sitta på en Svea-kruka men dessa krukor är inte modell Svea. Något läsare kanske kan bringa klarhet?

7 kommentarer:

 1. Ja, de är så okända som det bara går, ingen har lyckats identifiera dem, de är ju alltid omärkta. Om man tittar på den röda leran så skulle det kunna vara Steninge, Bo Fajans, Ekeby, Rörstrand eller så är de utländska, ingen vet.

  SvaraRadera
 2. En Ekebysamlare som jag pratade med trodde att dessa är importerade. Om de hade varit svenska så hade någon vetat - de har ju varit uppe på flera forum utan att någon har haft en aning.

  SvaraRadera
 3. Herr Movarp & Form55: Ett riktigt mysterium! Det låter ju logiskt att de skulle vara importerade men det måste ha kommit hit en hel del av dem. Någon gång får vi kanske veta mer!

  SvaraRadera
 4. Snygga är de då så att det räcker, allra helst när de står tillsammans.

  SvaraRadera
 5. Köpte en med för ett tag sen, men på den går bladen mer i mörkgult/grågrön. Min är förmodligen den minsta modellen..

  SvaraRadera
 6. Khima: Ja, jag är glad att jag hittade två för de gör sig verkligen bra i par.

  Hencopenko: Ja den finns i två varianter, den med grått är också skitsnygg!

  SvaraRadera
 7. åh så fina, perfekta på sina svarta fat ju. blir det hyacinter i dem nu till jul?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!