29 november 2011

En långbent tomtedocka

Mattias gjorde också ett 5-kronorsfynd på Skyltsöndagen och det var den här vinkande lilla dockan. Man ser ett tydligt hål i den "vinkande" handen, undrar vad hon har hållit i den?

Trots det sockersöta ansiktet så är dockan nästan lite läskig med sina långa smala ben helt inklädda i filttyg! Söt är hon ändå och vi ska hitta en bra plats till henne när vi ska ta tag i julpyntandet på allvar.

7 kommentarer:

 1. Vi har en liknande där armarna sitter ihop och man kan liksom vika upp benen så den sitter och håller runt dom...Kanske har din också varit så ?

  SvaraRadera
 2. vad kan hon ha hållit i.. svårt att säga. är det inte hål i andra handen, så att hon har haft händerna knäppta framme på kroppen liksom? det kan ju dockor ha ibland. eller så har hon hållit en liten stall-lykta kanske? :)

  kika gärna in, inlägg om adventspyntning finns. jag är dock inte så mycket för tomtar själv..

  SvaraRadera
 3. Jag kan lösa mysteriet med hålet i handen! Fick en likadan av mamma i helgen, ska visa den i bloggen framöver. Min sitter med uppdragna knän och armarna runt benen - händerna är hopsydda för att den inte ska "tappa taget". Men min har röda ben också. Undrar hur gamla de är?

  SvaraRadera
 4. Christin & Trillivippa: Vad kul att få veta det :) Jag ser fram emot att se din på bloggen Trillivippa. Då kan jag länka från mitt inlägg. Jag antar att benen inte ser lika groteskt långsmala ut när hon sitter så. Kan hon vara 40-50-tal?

  Khina: Ja visst!

  Allt det gamla goda: Gåtan ät nu löst :) Jag har läst dina inlägg men har varit vätdelös på att kommentera på slutet. Ska skärpa mig :)

  SvaraRadera
 5. Underbar liten Nisse! Jag vill minnas att jag har någon liknande i mina gömmor, men att den sitter på en gren eller en stubbe av något slag. Den kommer på bloggen vad det lider... Just nu ligger den nånstans i mina fyra julkartonger!

  SvaraRadera
 6. Jag köpte en likadan idag, men jag betalade lite mer 45 kr kostade min. Men den är så söt så den är värd varenda krona. Min har oxå benen uppdragna med armarna runt omkring.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!