16 november 2011

Auktionsfynd: Fajansfat av Stig Lindberg

Dags att bli lite aktiv på bloggen igen! Målningen är klar och nu skiter jag i att bilderna blir dåliga i höstmörkret!

I söndags var vi på auktion i Obbola. Vi har missat alla auktioner där i sommar och höst men den här gången passade det äntligen! Vi var dock lite tveksamma till utbudet och hade ställt in oss på att åka vidare till en loppis istället men blev glatt överraskade då vi faktiskt hittade några saker på visningen. En liten rökgrå Fuga, en såssnipa/gräddsnipa Red top, några Reffla-ljuslyktor, en Hepp med pussmun och några saker till var intressanta. Eftersom vi inte tänkt stanna hela dagen så lämnade vi ett bud på en trädgårdsmöbel (nä sommarens renoveringar har visst inte avskräckt oss) men vi stannade ändå kvar en stund. Det blev bara ett foto från auktionen och det var på denna Hepp från Gullaskruf med pussmun. Tyvärr var vi inte kvar när den ropades ut.

När vi lämnade auktionen efter ett par timmar hade vi iaf en sak med oss. Mattias ropade hem det här fina fajansfatet från Gustavsberg!

Han betalade 242 kr med slagavgiften inräknad :) Ett kanonfynd tänker ni då...men tyvärr finns en liten spricka som gör att värdet inte längre ligger på 2000-3000 kr som felfria fat kan betinga i antikaffärer. Priset kändes ändå helt ok och sprickan stör oss inte.

Den blå studiohanden betyder att Stig Lindberg formgivit men den svarta symbolen längre upp visar att Alf Jarnestad har målat just detta fat.

Loppisen då? Jo vi tog en tur till bordsloppisen på Nolia men fyndade inget mer än en Björklövenbody till sonen för en tia. Och trädgårdsmöbeln? Nä, den gick för en hundring över vårt maxbud. Ja, ja, kanske får vi lite lugn och ro till våren då ;)

3 kommentarer:

 1. Vacker till tusen , grattis;)

  SvaraRadera
 2. mycket trevligt fajansfat. det hade man inte tackat nej till att ha här på sideboardet! sprickan du berättade om hade inte stört mig heller. ett bra fynd.

  SvaraRadera
 3. Hej Anna,
  Är intresserad av att visa en bild som jag hittade i din blogg i Antikmagasinet på SVT. http://1.bp.blogspot.com/_uK2tX0-r-_A/SndBwAvXi6I/AAAAAAAAAJU/T0QB4DDBwQE/s1600-h/radio.JPG
  Kontakta mig via mejl:
  jonas.skottheim@svt.se
  /Jonas

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!