06 mars 2011

Tapettokig!

Idag har jag suttit halva dagen och kollat tapeter på Internet. Vilket sammanträffande när jag sedan läste Femtiotalsjaktens inlägg om brittiska tapeter som hon skrivit idag. Just de tapeterna har jag tittat mycket på!
.
Det hela började med att jag såg en snygg tapet hos Retroprylar som jag blev intresserad av. Tapeten kommer från Nyans tapeters serie "Champagne" som säljs av bl.a. Coop Bygg och K-rauta. Jag beställde hem en provbit som har suttit på väggen i vardagsrummet i drygt en vecka och den är riktigt snygg... Men den är ju beige! Tapeten ändrar utseende efter hur ljuset faller på den och ibland är den farligt beige och det är just det beigea jag vill komma ifrån med en omtapetsering.
.

.
Så idag fick jag beigeångest och insåg att vi borde ha nått roligt på väggen istället!
.
Josef Franks "Eldblomma" ingår i Boråstapeters kollektion "Anno 1905". Den är skitsnygg, passar otroligt bra med teak men den har några vänner i sitt vardagsrum så den skippar vi.
.

.
Jag skulle istället kunna tänka mig något i stil med "Dandelion clocks" från engelska Sandersons kollektion "Options 10". Den finns i flera färger och de två nedan skulle passa utmärkt till teak. Jag har beställt hem provbitar och hoppas att de skyndar hem till oss.
.

.
Samma mönster finns i ytterligare färger i den nya kollektionen "50s" som Femtiotalsjakten skrivit om tidigare idag. Även en provbit av denna har jag beställt...men jag tror gillar de två ovan bättre.
.

.
En sista provbit från Sandersons "50s" slank också med, den svarta varianten av tapeten "Mobiles" designad av Marian Mahler 1952. Den vill jag inte ha i vardagsrummet men mönstret är så häftigt så jag kunde inte låta bli!
.

.
Tillbaka till svenska tapeter. Eco tapeters kollektion "Retro" innehåller en tapet som påminner om "Dandelion clocks". Färgerna ser lite dova ut på bild men jag ska kolla upp tapeten i verkligheten.
.


.
Och skulle ingen tapet uppfylla mina krav, samt gå hem hos min (fram till nu) lyckligt ovetande sambo, så har Eco tapeter också en kollektion som heter "White" och innehåller en tapet som är väldigt lik den första jag visade...men garanterat fri från beiget!
.

.
Tapetseringen får hur som helst vänta till luftvärmepumpen har flyttat till hallen och det blir när snön har försvunnit. Tid att tänka och titta runt alltså. Har ni några tips på snygga tapeter som passar till teak?

14 kommentarer:

  1. Åh tack för inspirationen!
    Blev extra förtjust i den näst sista!

    SvaraRadera
  2. Det låter som att du har tapetångest, har varit där tidigare och är på väg dit igen, vårt sovrum är inte fixat sedan vi flyttade in. Tror att det ger oss en liten ångest då vi inte vet hur vi ska göra. "Options 10" ser riktigt läckra ut, de svävar :)

    Håll oss uppdaterade med dina tapettankar, vi vill få lite inspiration till vårt rum.

    Ha en trevlig fortsatt söndag kväll önskar fru Ljunggren-Retroprylar

    SvaraRadera
  3. Åh, ännu mer bra inspiration! :) Här vankas det stambyte i april-juni och efter det tänkte jag göra om hela vardagsrummet. Då blir det vita väggar och någon skön retrotapet som fondvägg. Skawonius har gjort ett par tapeter som jag är lite sugen på, ska försöka göra ett inlägg om dessa framöver.

    SvaraRadera
  4. Bild nr tre så snygg med färgerna.

    SvaraRadera
  5. Ja, vilket sammanträffande. Kul att se fler snygga tapeter, den svenska maskrosen var fin. Nu ska jag korslänka till ditt inlägg!

    SvaraRadera
  6. Det verkar som att du har hamnat i en tapetångest. Alla har nog varit där någongång i livet. Kämpa!

    Vi Har ett rum kvar att fixa här hemma och det börjar kännas att vi inte riktigt vet hur vi ska göra.
    Fortsätt med din jakt och håll oss uppdaterade eftersom vi vill ha (och vi behöver) inspiration till vårt sovrum.

    Den tapet jag gillade av de du visat idag är "Options 10", den är lekfull och svävande.

    Ha en bra dag,

    Fru Ljunggren- Retroprylar

    SvaraRadera
  7. Fam Ljunggren: Ja lite ångest har jag allt ;) Men vi har ju lite tid på oss att bestämma så det löser sig nog... Jag kanske gör ett inlägg när jag fått mina provbitar från Sandersons.

    Trillivippa: Här är det också vita väggar och en fondtapet som gäller. Vore kul med ett inlägg om Skawoniustapeter!

    Randiga tråden: Ja de två brevid varandra där är mina favoriter, främst den till vänster!

    eli: Verkligen sammanträffande :) Kul att du länkar!

    SvaraRadera
  8. Jag måste oxå gå till COOP, det var en härlig tapet.

    SvaraRadera
  9. Vilka härliga tapeter! Vi har ju precis tapetserat om i vår hall, men det finns ju andra rum man kan fortsätta med :-).

    Du har en Utmaning hos mig, som väntar på dig
    :-)!

    Ha det gott!
    Kram/ Åsa

    SvaraRadera
  10. Kringlor: Ja er hall blev ju jättefin!
    Kul med utmaning, jag ska ta tag i den sen.

    SvaraRadera
  11. Här kan du beställa tapetprov och få hemskickat. Det är ca 1 m långa prover och de två första får d gratis, sen 20 kr styck. Kan användas sen till att klä in lådor och pysslas med :-)
    http://www.maleributiken.se/maleributiken/

    SvaraRadera
  12. Gila: Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  13. Hej Anna! Vilken fin blogg du har! Ramlade in här på jakt efter tapeter, den sista som du länkar till (Eco White) hade jag i mitt förra kök, SUPERFIN! Kram från Sara

    SvaraRadera
  14. Blev renoverat i vardagsrummet i somras, och då var det med tapeter från Rusta, av alla ställen! Köpta vid helt olika tillfällen och år, men båda med 50-tals känsla.En mörkgrå fond med rinnande ellipser, och resterande väggar i ljusgrå-rutigt kollegieblock. Kan vara idé att ta en sväng in på lite olika butiker. COOP kommer jag att checka av innan det blir sovrum, långt framöver. Har också fastnat för mobil-tapeten. Den är läcker! http://nystartvid40.blogspot.se/2015/07/pa-plats-i-tid-och-rum.html

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!