31 mars 2011

Auktionsfynden: Golvvas Bo Fajans

Det är hög tid att visa våra inköp från auktionen...men jag börjar lite smått med en sak.

Den här fina golvvasen från Bo Fajans är ca 50 cm hög. Enligt Keramiker - fabriker - stämplar och signaturer tillverkades den 1958. Den har tyvärr en nagg i nederkant men det vänder vi bara in mot väggen. Vi gav 100 kr för vasen och det är den väl värd, trots skadan! Kan det vara Berit Ternell som formgivit den tro?


Golvvas Bo Fajans
 
6 kommentarer:

 1. Ja den vasen är absolut värd 100 kr! Naggar får man räkna med, det är ju grejer som har används i livet! Man kan ju ha den i väntan på den perfekta vasen - och njuta under tiden! Kram.

  SvaraRadera
 2. Fru Ekeby: Så sant så sant :)

  SvaraRadera
 3. Så grymt snygg, du har allt bra smak! ;)
  Har en fruktservis i samma serie (fruktfat och sex assietter) fast i en blågrön färg, kul att få veta ungefär när den är tillverkad.

  SvaraRadera
 4. trillivippa: Ja den är fin :) har du något inlägg med din fruktservis? Den vill jag gärna se! Vet du om det är Berit Ternell som formgivit?

  SvaraRadera
 5. Jag har ju en sån! Fast i en petrolblå färg, se den i mitt inlägg "Prylbod på upphällningen del 2" från februari i år. Min är dock ingen golvvas, den är ca 30 cm hög. Jag vänder också naggen på min inåt väggen, fick den för en femma men den har några förskräckliga nagg..

  SvaraRadera
 6. Snygg! Jag ska kolla i Bo Fajans-boken i morgon så kanske vi kan lösa detta. Ternell eller Tom Wilson är nog de bästa gissningarna.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!