22 januari 2011

Födelsedagspresenter del 4 - Trio

Min 30-årspresent från mamma och pappa (förutom presentkort till bestick) fick jag redan i november men jag hade bestämt att jag inte skulle visa den förrän efter jag fyllt år. Här är den iaf nu, min älskade Trio! (Här kan ni läsa om hur jag hittade min Trio)
.

Möbeln är från Troeds möbler i Bjärnum och designades av Nils Jonsson 1955.
.
Trio är en möbel från Bra Bohag, en intressegrupp bildad kring 1955 bestående av ett tiotal möbel- och textilindustrier för att gemensamt marknadsföra ett komplett sortiment för heminredning. (Enligt http://www.metropol.se/)
.

I en av lådorna sitter delar av märkningen kvar.
.

Innanför sljutluckorna döljer sig stereo, DVD, video och alla sladdar som tidigare låg i en härva på golvet!
.

Uppe på "mediamöbeln" står vinylspelare, TV och så klart en TV-trana :)
.
Jag blir lycklig varje gång jag ser min fina Trio!

14 kommentarer:

 1. Trio och trettio... STORT GRATTIS!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad fin din Trio är och vilket bra skick sen! Den är så stilren och håller verkligen ölver tid. Jag älskar teakmöbler och har hittat en del tidigare, men idag är det så hutlösa priser i huvudstaden så det går inte att köpa.

  SvaraRadera
 3. Moster Ma: Jättetack :)

  Cinna: Ja min var inte direkt billig heller, men den var så perfekt så den var värd varenda krona...speciellt när den var en present ;)

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg! Jag är mycket svag för teak i alla former å din Trio är så stilren... Grattis till din dag och alla fina presenter du fått!

  SvaraRadera
 5. Vi har ett exakt likadant från samma tillverkare. Men vårt har något kortare ben och saknar det förgyllda som ert har. Undrar om det gjordes både med och utan, eller om det nedersta på vårt är bortsågat?

  SvaraRadera
 6. Susanna: Ja det kan man ju undra? Det är ju ganska vanligt att man sågar av benen eftersom det är mode med lite lägre möbler nu för tiden. Men man vet aldrig :)

  SvaraRadera
 7. Riktigt fint! Grattis både till dig och den nya möbeln!

  Håller med i allt du skriver om att det är det snyggaste sideboardet från 50-talet. Har ett likadant själv med. Du har säkert sett det på styleroom (hencopenko). Fast precis som föregående skriver så saknar även mitt mässingsbeslagen på benen..

  SvaraRadera
 8. Hencopenco: Tack :) Ja det har jag ju sett på Styleroom ja :) Jag gillar mässingbeslagen. Har du märkt att bakbenen inte är i teak? Allt för att göra det lite billigare antar jag. Det märks bara när man tittar på dem nära och det gör man ju sällan ;)

  SvaraRadera
 9. Din Trio är jättefin! Jag funderar på att köpa en. Jag skulle vilja veta hur djupa skåpen är, skulle behöva få in en förstärkare där. Och vad är djupet på hela möbeln? Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 10. Ville: hela möbeln är ca 45 cm djup. Skåpen är ca 42 cm djupa. Hoppas du köper dig en Trio :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sladdar döljer sig i sideboarden!? Har du borrat hål i den?

   Radera
  2. Ja i masoniten i bakstycket. Ena skåpet hade redan hål i bakstycket när jag fick det och andra sidan tog vi hål i.

   Radera

Skriv gärna en kommenter!