16 augusti 2010

Lunch i Järna

Vår sista dag i Stockholm lämnade vi storstan och besökte istället vänner i Järna. När vi kom dit dukades en härlig lunch bestående av plättar med hallon och grädde samt bröd med ost och Järna-odlade grönsaker fram. Porslinet var Spisa Ribb (plättarna på Bimbo) som värdinnan i huset fått ärva av sin morfar. Den servisen är värd en hel del idag!
Uppdaterat: Tabletterna Josef Franks mönster "Manhattan" från Svenskt Tenn.
.

7 kommentarer:

 1. Den servisen är värd pengar! Jag har gräddkannan och sockerskålen, men skulle vilja ha mycket mer av Spisa Ribb, men har jag råd...nej. Spisa Ribb och Spaljé är mina favoriter.

  SvaraRadera
 2. Och de där underläggen är väldigt fina, Svenskt Tenn va?

  SvaraRadera
 3. Anna: Absolut! Vi åt senare middag på tallrikarna också...och kaffekoppar har hon vet jag. Jag har bara en tallrik jag ;) Spaljé är också fin. Vi har en sockerskål i blått i stugan som var min mormors, men den saknar tyvärr lock :(

  anna: Ingen aning om underläggen men de är väldigt fina!

  SvaraRadera
 4. Underläggen är Josef Franks "tyg" Manhattan. Så det är Svenskt Tenn ja.

  Wow, tänk att ärva en hel sådan servis. Mina vänner har ärvt en Berså-matservis. Inte illa det heller! Tyvärr använder de den som sitt vardagsporslin och diskar den i maskin och jag får lite ont i magen varje gång jag tänker på det..

  SvaraRadera
 5. Susanna: Tack för den informationen :)
  Ja, det är jobbigt när man har serviser som inte mår bra av diskmaskin. Då vill iaf inte jag använda dem till vardags för det är ju lite jobbigt att handdiska ;)

  SvaraRadera
 6. Spisa Ribb har jag också satsat på. Har faktiskt både mat- och kaffeservisen. Jag använder den ofta tillsammans med Terma.

  SvaraRadera
 7. Åsa: Den är jättefin! Terma var väl menad att användas tillsammans med Spisa Ribb tror jag. De passar bra ihop! Vi åt även middag i Järna och då dukades det med Spisa Ribb och Terma :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!