11 augusti 2010

Auktion på Forsmonöjet

Innan vi stack till Sthlm hann vi med en auktion på Forsmonöjet i Forsmo utanför Sollefteå. Vi väntade besök från Holmsund men vi sa åt dem att möta oss på auktionen istället för att köra direkt till stugan :) På visningen såg jag en låda med diverse porslin och andra saker och däribland en bunt med assietter och tallrikar från Gefle med en lila dekor vid namn Lilly. Jag tänkte så klart bjuda men när lådan ropades ut hade jag just avslutat ett telefonsamtal och var lite förvirrad. Jag kunde inte bestämma hur mycket jag skulle bjuda och lådan gick bort för en hundring :( När jag kom till stugan tittade jag i Antikvärldens porslinsspecial och såg att Lilly, precis som jag misstänkte, är en dekor av Helmer Ringström som bara tillverkades under ett år, 1963. Så typiskt att jag missade dem!
.
Förutom en dalatupp som blev för dyr för oss var det inget annat av intresse på auktionen, men jag ropade ändå in en bricka med diverse skrot och en ask med halsband eftersom ingen annan bjöd.
.

En hel massa grejer kan man få för 40 kr.
.

Så här såg det ut när jag sorterat ut de fina grejerna. Jag har nog med liknande ljusstakar så dessa hamnar nog på mitt loppisbord på någon loppis framöver.
.

De långa ljusen i den fina förpackningen behåller jag iaf!

3 kommentarer:

 1. Brickan i sej är ju ett fynd, tycker du inte ?
  Synd på porslinet ni missade !

  SvaraRadera
 2. Christin: jag är inte så förtjust i orange tyvärr...och brickan är lite bucklig. Den säljer jag nog på loppis :)

  SvaraRadera
 3. Jag har en sån, orange och lite bucklig, inköpt på en bakluckeloppis för en liten peng :-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!