12 augusti 2010

Fyndjakt i Sthlm del 1

Vi semestrade en vecka i Stockholm i början av augusti och började vår vistelse med en sväng i gamla stan. Vi gick ut och in i några antikaffärer som inte alls passade oss innan klockan slagit 12 och Moderna Magnus öppnade sin lilla men fullproppade butik. Där fanns det mesta man kan drömma om i 50-60-70-talsstil. Jag tittade lite extra på några Bo Borgström vaser i felfritt skick men de var lite för dyra för min plånbok. Efter besöket hos Magnus lämnade vi ett regningt gamla stan och åkte istället till loppisen i Vårberg. "Fortfarande Sveriges i särklass största och mest populära loppis" stod det i annonsen i Antikvärldens "Antikguiden 2010". Loppisen var iof stor men tyvärr var det väldigt många säljare som hade platsat bättre på en marknad än på en loppis. Jag köpte en trana i svartbetsat trä för en tjuga innan vi lämnade Vårberg.
.

Tranan står hemma i fönstret i väntan på annan placering...
.
Vi tog tunnelbanan vidare till Hägersten och Antikboden i Västertorp. Där fanns mycket fint 50-60-tal som förhoppningsvis syns på mina fönstertittarbilder som jag fotade i regnet.
.


.
Med mig från Västertorp fick jag denna fina lilla duk för 40 kr. Den behöver en strykning innan den hamnar på hallbyrån...
.

.
Det var allt vi hann med denna dag. Fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken läcker duk! Läckra färger och mönster! =)

    SvaraRadera
  2. Clinen: Ja den är riktigt härlig!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!