15 augusti 2010

Fyndjakt i Sthlm del 2

Vi besökte så klart fler antikställen när vi var i Stockholm!
Vi började dagen med Drakens Antiques på S:t Göransgatan. Där fanns en del fint men inget vi riktigt föll för.
.

Den här fina teakbyrån stod precis innanför dörren.
.

Den här gräsliga tillbringaren är Chinese Rose från Old Foley, samma som kaffefaten jag köpte tidigare i sommar :)
.
Vi fortsatte till Drakens andra butik på Karlbergsvägen men detta var en fredag och butiken var då stängd. Det var synd för jag hade gärna tittat in.
.

I fönstret såg vi bl.a. Bengt Orups Strict.
.
Vi fortsatte vår resa till Retro etc. på Folkungagatan där vi köpte en present till några vänner, ett vinställ i stringmodell med mörkgröna plastband. Jag köpte också ett grytunderlägg från Koloni som matchar glasunderläggen jag köpte där i våras.
.

Grytunderlägg från Koloni.
.
Vi fortsatte vandra runt på söder och tittade in i några retro- och antikaffärer. På An Ideal For Living stannade vi länge eftersom det fanns en massa LP-skivor i källaren som Mattias ville bläddra igenom. Jag tittade på allt fint porslin, glas och keramik som fanns där och önskade att jag hade mycket pengar! Sedan stod jag med barnen på gatan utanför och väntade och tittade på en fin Stringhylla som stod lutad mot väggen. Till slut kom ägaren ut och frågade om jag var intresserad av hyllan :) "Du kan få ett bättre pris på den", sa hon. "Jag har haft den så länge och den är så jobbig att släpa ut och in varje dag". Prislappen sa 950 kr men jag fick den för 800 kr. Jag har aldrig sett den modellen på gavlar förut men jag gillade dem verkligen och hyllplanen var i kanonskick. Så fick jag något att släpa på...som om det inte var nog att hålla reda på två barn ;)
.

Stringhyllan med de ovanliga gavlarna.
.
Vi avslutade dagen på Stadsmissionen i Liljeholmen där vi köpte en "Pippitröja" till dottern. Sedan var vi nöjda och åkte hem och tände grillen!

3 kommentarer:

  1. Den modellen har jag inte sett på string heller.

    SvaraRadera
  2. Är hyllan märkt med String-etikett eller märke? Annars är det säkert en av många string-kopior som inte är äkta String, men lika snygg är den ju ändå! Jag har själv en annan string-kopia hemma, med en annan typ av gavlar. Trevlig blogg du har, har kikat på den ett tag, hittade hit från femtiotalsjakten :)

    SvaraRadera
  3. Toccata: Nä, den är iof inte märkt. Hon sa att det var en Stringhylla men det är mycket möjligt att det är en kopia. Mig kvittar det, den är fin iaf :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!