27 augusti 2012

Gårdagens loppisfynd

Vi tog som sagt en snabb runda på en kvartersloppis i Holmsund igår. Vi kom bara en kvart innan "stängning" och höll nästan på att missa alla bord eftersom vi stannade en stund och pratade med Micke (som är med och arrangerar Umeå Retromarknad) vid hans loppisbord. För att vara så sena så lyckades vi ändå bra :)

En låda julgranskulor för en femma följde med från ett bord. Boken "Novisen vid spisen" kostade en femma vid ett annat bord. Jag tyckte att bara omslaget var värt pengarna och i vårt röda kök passar den utmärkt. Jag började studera boken mer noggrant när vi kom hem. Den är utgiven av KF:s bokförlag och detta är fjärde upplagan tryckt 1954. Just det här exemplaret har tillhört en huslig herre vid namn Stig Landqvist.

"Gåva från Norberg-Kärrgruvan Husmodersför. till eleven Stig Landqvist som bevis för flit och framsteg i hushållsgöromål och hemkunskap.
Norberg den 4 maj 1955"


Kanske bakade Stig Bostonpaj (bekvämast av alla), kokade ris (till allt utom efterrätter) eller halstrade sardiner (till sommarutflykten) med boken som vägledning. Förhoppningsvis tog han också till sig alla husmorstips. Bäst av alla är detta!

Bränt? Byt kastrull.
Kasta maten och beställ en pizza. Nä, kanske inte 1955...

Jag tänkte iaf försöka intala dottern att "katrinplommon är bland det mest läskande som finns och kärnan är bättre att suga på än karameller som man lätt blir besvärligt törstig av".
:)

Slutligen, till barnens stora glädje, föll vi för den här grävskopan och tyckte att 30 kr var ett riktigt fynd! Nostalgi eller hur?

4 kommentarer:

 1. Jag blir så glad när jag ser barn som uppskattar att leka på riktigt och inte i en fantasivärld på datorn. Härlig grävare och rolig bok.

  SvaraRadera
 2. Ha!!! Jag är "flicka" och är född -66 och jag ÄLSKADE att grava med en likadan grävskopa i samma ålder! Min var röd :-D

  SvaraRadera
 3. Jag får en känsla av att jag suttit på en sådan grävskopa och lekt. Hm, det måste ha varit ...-67?

  SvaraRadera
 4. Jag önskade också hett en sådan här grävskopa 1965, men fick aldrig någon. Nu har jag skaffat hem sådana till butiken istället. =)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!