10 augusti 2012

Den där auktionen

Jag ligger efter med bloggandet! Jag har ju inte ens skrivit om auktionen vi var på vår sista dag i stugan under semestern.

Hasses auktioner på Graninge Folkets Hus är allt som oftast en trevlig tillställning och den här söndagen var inget undantag. Tyvärr var det en av sommarens sällsynta högsommardagar och vi hade gärna solat och badat men vi ville inte missa auktionen så vi valde Hasse före playan ;)

På visningen hittade jag ingenting jag ville ha men ändå lyckades vi komma därifrån med lite grejer. På bilden har Mattias tagit fram en tjuga och betalar något av fynden.

Det mesta av skörden ser ni här. Då är alla udda glas och andra konstigheter bortrensade. De grönblommiga tyget är två långa gardinkappor. Jag lyckades få Hasse att ropa dem tillsammans med en bunt tidningar som dottern ville ha och vi fick alltihop för 20 kr.

Formen/skålen från Rörstrand heter Pontus och den ropade min moster Kecke (som var på sin första auktion på 40 år!) in till mig för 40 kr. Hon visste inte att hon bjöd över Mattias som stod längre bak och hade ropat 30 och tänkte "ska Anna inte bjuda? Jag måste ropa åt henne" ;) Tur att Mattias inte fortsatte budgivningen! Med Pontus följde också den stora skålen från Steninge (längst bak), den bruna formen från Gabriel och en vit form med blå dekor från Gefle som mamma fick ta.

En hel låda full av dessa glas från Duralex i två storlekar kostade 20 kr.

Koppen är omärkt och jag vill gärna veta var den kommer ifrån. Den låg i en låda med lite blandat glas som vi gav en tjuga för. Det mesta gav vi bort.

Den här roliga glasfågeln behåller vi iaf. Den är perfekt att servera kaffemjölk i.

Den lilla lådhurtsen i teak kostade oss 40 kr. Ben hade inte varit fel på den men på auktionen var den ändå fin att ställa kaffekoppen på. Den kommer nog till användning någonstans någon gång...

5 kommentarer:

 1. Koppen är norsk från Stavanger Flint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag misstänkte Norge. Vet att jag sett den förr.

   Radera
 2. trevliga bilder och fina inköp. lådhurtsen kanske ni kan ha pysseltillbehör i? om ni har sånt? papper, pennor, tyg, knappar, lim, spets, band osv? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dottern står för pysslandet i familjen och hon har sina grejer på sitt rum. Pennor, lim mm har vi iof men det är i skrivbordslådor :)

   Radera
 3. Glasfågeln är en "jordnötsbringare", så att men slipper allas, inte alltid rena fingrar, grävandes bland nötterna. Häll önskad mängd i handen....

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!