03 augusti 2009

Noliamässan

På söndagen tog vi oss till Noliamässan för att kolla på Emys och Signes gympauppvisningar. De var så duktiga!!! :) Vi kollade så klart i alla mässhallar också. Freja fick en cool hot rod t-shirt och ett par Crocs-kopior. Jag & Mattias fick en gammal radio-/skivspelarmöbel som vi köpte från Returmarknaden. Radion funkar utmärkt! Skivspalaren verkar sakna kontakt med högtalaren men det ska vi fixa!
10 munkar följde även med oss hem till svärföräldrarna på Berghem där vi fikade efter en hård dag bland folk och fä. Jag hade tur och fick världens finaste kaffekopp från svärmor med mig hem, en Gustavsberg Prisma G. Den har tillhört Mattias morfar Tore. De verkar vara väldigt svåra att få tag på! Någon som vet var jag kan få tag på fler? Jag har bara sett en rund tekopp på Internet, och oftast inte i denna vackra grå/röda dekor utan i rosa.


Radiomöbel Centrum med skivspelare Dual 300


Gustavsberg Prisma G av Bibi Breger

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Väldigt trevlig blogg!

  Prisma G är ju alldeles fantastisk fin, önskar jag kunde hitta några såna... :)

  Hälsningar Henrik

  SvaraRadera
 2. Henrik: Tack och detsamma till dig om din blogg!

  Jag önskar också att jag kunde hitta fler Prisma G i den modell jag har...men tjusningen med samlandet är ju att leta ;)

  SvaraRadera
 3. Det var en väldigt fin kopp! Har inte set den dekoren förut. Rolig blogg!

  SvaraRadera
 4. Pernilla: Tack :)
  Koppen jag har har tyvärr ingen stämpel men svärmor säger att det har stått Gustavsberg på den en gång i tiden men att det försvunnit av många års diskande. Jag trodde inte riktigt på det tills jag såg en liten kanna på Tradera med exakt samma mönster och den var stämplad Prisma G. Sen har jag letet på Internet och hittat koppen i en rundare tekoppsvariant, men den här fina har jag tyvärr inte sett.

  SvaraRadera
 5. Jag har tefat i samma dekor, men jag tror det är den andra modellen...din modell är ju Stig Lindbergs LI-modell, den koniska. Ska kolla för säkerhets skull!

  SvaraRadera
 6. Herr Movarp: Tack för infon :) Jag är inte så hajj på den där med namn modeller...ska plugga lite.

  SvaraRadera
 7. Jättefin. Har aldrig sett, men ska hålla ögonen öppna nu (åt dig).

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!