24 februari 2015

Pryl 1900 i större lokaler

Skäms på mig, som inte besökt vår vän Mikael med butiken Pryl 1900 i hans nya butikslokal förrän nu. Det var trots allt ganska längesedan han flyttade upp ur den lilla källaren till större och med ändamålsenliga lokaler. I lördags åkte vi iaf dit och jag tog med mig kameran.

Stolt butiksinnehavare. Med all rätt!

Den nya lokalen, på Kungsgatan 92 i Umeå, har många små rum som fyllts med grejer från 1900-talet. "Det enda jag säljer som är nytt är Fulgentin" säger Mikael.


Vackrast i hela butiken var lampan från Luxus, modell 512 även kallad Bananen, av bröderna Uno och Östen Kristiansson. För den som nördar ner sig i modellnummer kan nämnas att kuporna är i modell 1053 i vitt opalglas. Det här är lite av en drömlampa för mig men var den skulle hänga har jag inte kommit fram till.

Luxus Vittsjö

Den här stora vasen från Bitossi har en färg jag aldrig ett tidigare. Väldigt snygg!

Stor Bitossi i ovanlig färg

Kaffekoppar från Rörstrand, Fia till vänster och Helén till höger

Väska med matchande börs

Vägghängda teakhyllor och kvittosamlare från KF
  
En vacker vintrig plåtburk

Kitschigt rosarium med lampa

Ljuslyktor i mässing och glas
  
Till vinflaskan...eller brännvinet!

Skolplanch

Väggplatta av Ester Wallins för UE

Ni som besöker Umeå, och ni som bor här, missa inte butiken Pryl 1900, Umeås enda retrobutik. Öppettiderna är generösa och priserna är bra. Ni hittar Pryl 1900 på Facebook, Instagram och på pryl1900.se

2 kommentarer:

 1. Hej! Gillar din blogg jättemycket har precis hittat den. Jag har fått en massa saker från min svärmors hus bland annat en sån där luxuslampa med två lampor. Den hittade vi i hennes förråd! Vi använder den som förnsterlampa, mycket fint! MVH/Ann Umeå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann!
   Vad roligt att du hittat hit och att du gillar min blogg :) Vilken lycka att få en sådan fin lampa! Tur att du räddade den ur förrådet!

   Radera

Skriv gärna en kommenter!