22 februari 2015

Köpt på mässan

Vi shoppade oss inte svettiga på Antikmässan men kom hem med lagom många saker som vi är mycket nöjda med! Tyvärr kommer jag inte ihåg hos vilka säljare vi köpte vissa av sakerna.

Det första jag föll för på mässan var en Pynta-kopp hos Thorstenssons Prylar. 1000 kr för en tekopp kan kännas mycket (!) men jag värderar att får välja koppen själv istället för att vänta och hitta en billigare på Tradera. De har dessutom sålts för betydligt mer där vid vissa tillfällen. Av de fyra kopparna som fanns valde jag så klart den allra bästa och jag är väldigt nöjd med mitt köp. Pengarna i plånboken försvinner ju ändå på ett eller annat sätt. Pynta finns kvar :)

Pynta av Stig Lindberg för Gustavsberg. Tillverkades 1962-65.

Mattias första köp blev en pepparkvarn i teak från Laurids Lønborg. Han har varit ute efter en snygg pepparkvarn och just den här modellen tillhör mina favoriter så jag är glad att han valde den. Efter lite prutande blev priset också överkomligt. Det flesta säljare är mycket öppna för prutande så det är alltid värt ett försök. Vi lyckades pruta på det mesta vi köpte.


Jag kunde inte låta bli den långbenta giraffen vi såg hos Fröjel Retro & Design. Den var inte direkt billig, trots att säljaren själv prutade ner den ganska rejält när vi kikade på den första gången, men jag kunde inte låta bli. Jag gillar den här typen av fynd, när man hittar något man inte visste fanns men som man faller för direkt. Om jag inte hade köpt den kanske den aldrig skulle komma i min väg igen. För den verkar inte lätt att hitta. Fröjel hade ingen information om den annan än att den är dansk. Googlandet har heller inte gett någonting. Någon som vet var den kommer ifrån? Benen är rörliga men i övrigt är delarna fasta. Svans och öron är av skinn och kroppen av teak.

Ett gemensamt köp vi är väldigt nöjda med är 12 st Focus de Luxe kaffeskedar från Gense för 25 kr/st. Det kändes som ett väldigt bra pris för skedar i mycket fint skick. Jag har fått 8 st nytillverkade skedar i present tidigare och de var garanterat betydligt dyrare! Nu har vi skedar så det räcker till alla när det vankas tårtkalas. De gamla skedarna har något kortare skaft än de nya men annars är de lika i storlek.

Focus De Luxe av Folke Arström för Gense.

Mattias hade köpt den högra vasen nedan, av Mari Simmulson från Ekeby, på Tradera för inte så längesedan. Från mässan fick den vänstra lite större vasen följa med, märkt 586 (tror jag det står).


Mattias köpte också den här färgsprakande vasen från italienska Bitossi, märkt V 393/21.


Han kunde heller inte låta bli det stora tunga vikingaskeppet som stod hos Kurt Johansson. Säljaren verkade väldigt glad att få sälja det och prutade gladeligen ner det ett par hundralappar. Skeppet är märkt "Iron Art, Copenhagen, Denmark" och lite googling berättar att skeppet var en vanlig jubileums- eller bröllopsgåva på 50-talet. Här i skärgården där vi bor är det vanligt att ha en segelbåt i fönstret eller i uterummet. Hos oss blir nu det ett vikingaskepp istället!


Jag köpte så klart några vackra kort hos Enebybergs Antikbod också. Förra året blev det julkort men i år satsade jag på påsken som ju faktiskt närmar sig. Ska bara komma ihåg att skicka dem också...


Ja det var allt från Antikmässan för i år.

9 kommentarer:

 1. Gulligt det där med vikingaskeppet i fönstret.
  Och tipptoppköp överlag. :-)
  Och kul att ses såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Hoppas vi ses fler gånger :)

   Radera
 2. Fina inköp. Gillar särskilt giraffen! Stilren!

  SvaraRadera
 3. Mycke fint blev det ! Min klara favorit bland era inköpen ?? Giraffen !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att fler än jag föll för giraffen :)

   Radera
 4. Hej Anna och tack för titten. Så har jag gjort Antikmässan också ,det var ett tag sen. Tycker det är roligt att se bilder från mässor och är väldigt tacksam för att kunna följa trender och inte minst priserna Blir dock mållös över vissa priser. Har en solflaska 12 cm grått glas 12 cm hög, kanske finns i olika storlekar och färger. Karneval är ju populärt men det är ju tryckt och ej målat av dekormålarna, borde kosta mindre då det producerades en hel del har jag förstått. men efterfrågan styr väl. och alla dessa stora tjusiga lampor.
  Mvh Eva i Norrköping

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva!
   Ja det är galna priser på många saker på Antikmässan. Verkar finnas folk med mycket pengar som är beredda att betala. Solflaskan finns i flera storlekar, tre tror jag. Den jag visat här är en storlek större än den du har.

   Radera
 5. Men WOW till giraffen! Sååå fin <3 vilket härligt köp! Å gillar den italienska vasen skarpt. Kul och se allt fint ni hittar. Puss gums!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!