20 februari 2015

Antikmässan 2015 - del 4

Så har vi kommit till fredagen på Antikmässan. Vi var där vid öppning på förmiddagen och började med att kika runt i de några av de exklusiva montrarna vi inte hunnit med på torsdagen. Den stora vackra tavlan av Olle Baertling har namnet Rebama och är målad 1965.


Hos Edelstam Konst & Antikviteter hängde en lampa som krävde både rymd och möblemang för att komma till sin rätt. Lägg märke till det spegelblanka bordet! Inge alls i min smak men trevligt komponerat ändå.


Hos Monkan och P-A stod en samling Karneval, en av Stig Lindbergs fina fajansserier med väldigt fantasifulla motiv, tillsammans med en vacker fajansvas. Helt i min smak!


Sweden Antique från Helsingborg hade en väldigt trevlig monter även i år. Ett sideboard med en målning av Madeleine Pyk ovanför verkar vara deras vinnande koncept. Det mindre sideboardet med färgade lådor och dörrar föll mig ännu mer i smaken.


Där stod också dyrgripen Bamse av Hans J. Wegner. 75000 kr kostade det att bli ägare till den!


Jag gillar verkligen lampor och årets Antikmässa svämmade över av snyggingar! Zimmerdahl hade den här sköna blandningen.


Hos Modernity hängde en rejält stor kopparlampa som påminde om en PH-lampa men jag vet inte vem tillverkaren är. Deras monter var avskalad och galet tjusig!


Man skulle kunna tro att den rakryggade herren vid skrivbordet ingick i utställningen men han satt bara och gjorde bort lite arbete innan mässan ruschade igång på riktigt. Eller så kollade han Facebook, vem vet? :)


Hos Modernity stod också det här lilla möblemanget av Carl Hörvik för blygsamma 3,5 miljoner kronor!


Sjöströms Antik kunde stoltsera med triss i Greta Magnusson-Grossmans Grasshopper. Tänk att även golvlampor kan vara snygga i grupp! Den vackra PH kotten hängde i samma monter.Nordlings Antik hade som vanligt en fantastisk monter med idel godbitar. Jag hade kunnat ta med mig det mesta därifrån! Bordsspegeln från Luxus tex.


Eller en av mässans mest åtråvärda saker i mina ögon. Lampan av Stålhane för 15900 kr.


Stolarna kallade "Ögat" av Ejvind Johansson var verkligen just en fröjd för ögat. Dansk design när den är som allra bäst!


Snygga i grupp! Stengodsvaser från Rörstrand, även dessa hos Nordlings Antik.


Vi gick vidare till montrar där vi hade råd att handla. Aletorp Antik hade mycket fint porslin att erbjuda. Koppen Curtis från Rörstrand vinglade tyvärr på fel fat. Annars hade jag nog köpt den, min är nämligen fatlös. Rätt fat är vitt med bred svart rand. 


Stig Lindbergs dyrgrip Turtur, Marianne Westmans små assietter i serien My Garden och en fin Bellis från Karlskrona fanns också hos skånska Aletorp.
I samma monter stod också den stora Rimini Blu-katten från Bitossi. En riktig skönhet med en prislapp på 1100 kr. Mattias gillade också vasen i form av en runsten på bilden nedanför, formgiven av Viktor Berndt för Flygsfors.Hos Thorstenssons Prylar stod den ovanliga ytterkrukan från Jie för 1200 kr.


Leva Antik hade plockat fram en ny lampa för dagen. En härligt solgul skapelse med fina teakdetaljer på mässingsfoten. De små ströarna i teak på bilden under funderade vi på att köpa men vi lämnade dem. Den högra har detaljer i mässing men den vänstra i rostfritt.Jag kommer tyvärr inte ihåg vad vi såg den vackra fåtöljen. Jag frågade om man visste tillverkaren men stolen hade just levererats till montern och säljaren var ute och rände runt i lokalen. Jag skulle återkomma men glömde helt bort det. Fin var den hur som helst!


Fröjel Retro från Gotland gjorde oss inte besvikna. Förra året hittade Mattias den golvstående stringhyllan han drömt om. I år hade de också många intressanta saker, bl.a. den ganska stora stengodsvasen av Stig Lindberg och Sven Palmqvists Rhapsody i ett flertal modeller.Hos Fröjel stod också den långhalsade giraffen i en liten prylhylla. Mycket tjusig!


Efter en fullspäckad förmiddag på mässan började vi fundera på vad vi skulle köpa med oss. Köplusten växte sig bara starkare och starkare. Något inköp hade redan gjorts men vi var sugna på mer...

Men först bloggträff! Vi var närmare tjugo bloggare som träffats för att prata och byta lite grejer. Det är så otroligt kul att träffas! Det är sällan jag träffar mina bloggkollegor då vi bor långt ifrån varandra. Vi fick också en kort presentation från mässans pressansvarige Catarina Oscarsson (något dold till vänster i bild) och Jennifer Gröhn, biträdande projektledare för Antikmässan.


Vi fick sedan en liten pratstund med Viveca Carlsson, redaktionschef på allas vår favorittidning Scandinavian Retro! Hon gav oss en liten teaser om vad som kommer i kommande nummer.Efter en trevlig bloggträff var det fler än vi som kände att köpsuget blev allt starkare så många bröt upp och stormade mässhallen igen! Vi stannade där in till sista minuten och köpte några saker som vi är väldigt nöjda med. Jag kommer självklart att visa er våra inköp. Det blir nästa inlägg...

Jag hoppas ni har gillat min guidade tur av Antikmässan 2015. Ni som inte besökt mässan själva bör absolut försöka göra det nästa år. Det är riktigt trevligt!
Under etiketten **Antikmässan finns alla mina inlägg relaterade till mässan.

3 kommentarer:

 1. Jag gillar absolut dina guidade turer på Antikmässan, läser gärna om den när man är norrlänning och har svårt att besöka mässan själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var kul att höra. Det kräver ju lite mer planering för oss här i norr men det är absolut värt att ta sig till Sthlm och gå på mässan :)

   Radera
 2. Jag som alltid missar dessa trevliga bloggträffar, får ju kompensation i form av din blogg - tack! =)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!