09 september 2014

Succé för Umeå Retromarknad 2014

Pustar ut, försöker vila men är fortfarande speedad efter helgens alla intryck. Fantastiska intryck! Fantastiska saker, fantastiska människor, fantastiska lovord som östs över oss arrangörer. Vi är så tacksamma! 2500 personer besökte marknaden under 4 timmar i söndags.

Jag & Mattias. Foto: Susanne Mellberg

Vi började med att ställa i ordning lokalen, Dragonskolans långa korridor,  på lördagen. Alla bord och golvytor som vi hyrt ut skulle mätas och arrangeras på bästa sätt. Efter några hektiska timmar, då vi sprungit fram och tillbaka de ca 130 möblerade metrarna otaliga gånger, var vi klara med allt. Vi hann t.o.m. få i oss en kopp kaffe med dopp (tack Anna Lejon) innan de första säljarna stod utanför dörren.

Under iordningställandet på lördagen såg korridoren tråkig ut.

Sedan började vi packa in och packa upp, arrangera våran stora säljarplats och försöka få någon ordning. Vi hade tyvärr inte fått tag på någon som kunde agera säljarvärd/-värdinna men till nästa år hoppas vi ha löst det. Vi fick helt enkelt försöka ta emot säljarna så gott vi kunde när de droppade in, trots att vi hade fullt upp med egna bestyr också. Fixandet och donandet fortsatte tidigt på söndagsmorgonen och av den trista skolkorridoren syntes inte en skymt. Vi blev klara med vår plats på tok för sent och jag ångrar bittert att jag inte ens hann titta på allas bord, än mindre ta några foton som jag är stolt över. Det blev knappt några foton på vår egen plats men håll till godo med dessa, främst på oss själva ;) Vi hade fyra fullmatade bord i vinkel, klädställning, möbler, lampor och en massa annat!
Foto: Susanne Mellberg

Kön började ganska tidigt ringla sig utanför Dragonskolan och kl. 10.20, med 40 minuter kvar till öppning, såg det ut så här.

Foto: Anna Lejon

Kön fortsatte sedan växa och växa och 10 minuter innan öppning såg det ut så här. Var kön slutade har jag ingen aning om men lång var det iaf.

Foto: Kicki

Vi hade haft en viss oro för att få in "fel sortiment" när vi nu utökat antalet säljare från 15 till 40 och tagit in många som vi inte kände sedan tidigare. Vi kan glatt konstatera att det inte fanns någon anledning till oro! Alla hade träffat exakt rätt gällande sortiment och alla hade stenkoll på retro!

Här har ni den glada skaran av säljare och medhjälpare, strax före öppning.

Ann-Kathrine & Olof från Graninge Bruk är återkommande säljare som hade med sig sin medhjälpare Irene och otroligt mycket fina saker. Se bara på de två rullgardinerna av Anna-Lena Emdén. Jag tror att de fångade mångas blickar när de kom innanför dörren!Ännu en blickfångare, som jag hade köpt själv om jag vetat var den skulle stå, var Ann-Louise Klasgrens Luxus-lampa med tyget Kukka av Marjatta Metsovaara. 1000 kr för stor skärm och golvstående fot i ek. Fantastisk!


Birgitta Arnström från Blå Porten, som skymtar bakom Laurids Lönborg-kvinnan, var en av de nya säljarna. Hon hade ett fantastiskt fint sortiment. Se bara på de stora LL-bysterna av Gemma Taccogna.Lina Söderström, Florin, som sålde hos oss i Umeå för första gången, hade fyllt sin plats med färgsprakande retroskapelser. Jag förälskade mig i precis allt!
Frida Björkelid, en av årets nya arrangörer, hade ett fint utbud av porslin och annat mumsigt. Och en fantastisk klänning på sig!

Cathrin Edfors, Retrotrend, var en av våra nya säljare och här är hennes bord. Hon hade så klart massor av snygga kläder med sig som tyvärr inte kom med på bild.


Nya på Umeå Retromarknad var också Magasin Mix från Vilhelmina som ägs av Lena Wiktorsson. Tomtefatet nedan väckte ett visst habegär. Barnservisen från Arabia var inte så tokig den heller.Ny i arrangörsgruppen är också Anna Lejon som var så vacker i sin 60-talsklänning i gult.


En arrangör som hängt med från starten 2012 är Malin. Här i full färd med att göra affärer :)


Öppen Gemenskaps Butik Bravo sålde åter igen sina fina saker av återbrukade retrotyger som de själva syr i sin ateljé.


Det blev några foton, tagna i all hast, som jag inte har den blekaste aning om var jag fotat. Jag vet inte vem som sålde vid det här bordet (Uppdaterat: Louise Lundberg) men jag vet att en vän till mig köpte den söta lilla vita bordslampan uppe till höger i bild.


Den nya lokalen, Dragonskolans stora huvudkorridor, passade perfekt för ändamålet. Många var säljarna som hade rynkat på näsan när vi sagt att vi skulle vara i en skolkorridor men jag tror att minst lika många kom och sa hur positivt överraskade de var. Det blir inte alls trängsel på samma sätt som man är van och både barnvagnar och rullstolar kunde ta sig fram. Vi är väldigt glada över att inte behöva stänga någon grupp ute p.g.a begränsningar i lokalen.

I fiket, som erbjöd både varmkorv, fantastiska mackor och massor av gofika, underhöll Två Trattar hela marknaden. Sveriges enda trattgrammofon-DJ's (?) vände plattor och det uppskattades av besökarna. Ett par tog också tillfället i akt att dansa på det tomma golvet framför dem. De var jätteduktiga och det var väldigt roligt att se!Vi fick så mycket beröm, lovord, uppmuntran och glada tillrop både under och efter marknadens slut. Både från säljare och besökare! Det känns väldigt lovande inför nästa år. Vi har några saker att förbättra, det är svårt att få allt att klaffa till 100% första året i ny lokal men hösten 2015 är vi tillbaka och då har vi filat på de sista detaljerna också.

Stort tack till alla inblandade för att ni gjorde Umeå Retromarknad 2014 till Sveriges största retrohändelse. Hoppas vi ses snart igen!
Önskar arrangörerna.

Micke, Malin, Susanne, Frida, Anna, Anna & Mattias.

Läs andras inlägg från Umeå Retromarknad 2014 här. (listan kommer att fyllas på eftersom)
Vintage Spyglass (Susanne som är medarrangör)
En kopp kaffe med dopp (Frida som är medarrangör)
Rosaprinsessan
Umeå Retromarknad 2014 (Arrangemangets blogg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommenter!