29 april 2013

Först i kön på PMU

Åsikterna om att stå först i kön till loppis verkar vara delade, men för Mattias lönade det sig iaf vara snabb in när PMU öppnade förra måndagen. Det var riktigt skoj att komma hem från jobbet och mötas av allt detta!

Innan PMU öppnade var han på Returbutiken för att hämta upp det här fina serveringsbordet som han hade reserverat i deras webbshop och då följde också en besticklåda i gul plast och en senapsburk från Töreboda (tror jag) med. Dessa ser ni på bilderna längre ner. Senapsburken saknar lock men det går kanske att ordna.


På PMU hittade han sex underbara assietter från Bo Fajans av Berit Ternell. Jag blev blixtförälskad och släpper dem aldrig :) Den svarta assietten har gul undersida och de övriga har svarta undersidor. Ovansidorna är blanka medan undersidorna är matta. De är tunna och lätta och man är livrädd att nagga dem när de hanteras! En svart och en turkos till skulle vara fint. Det finns stora serveringsfat också i serien. Nu är det bara att spana!Lite blandad kompott av keramik! Stort askfat från Nittsjö av Thomas Hellström, askfat i serien Tri av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby märkt 2668. Serien Tri tillverkades 1963-67. Liten kruka i olivgrönt/terracotta från Steninge, skål på fot med fint turkost mönster från Alingsås keramik signerad Gun  och en omärkt skål i gråbrunt och vitt. En kastrull blev det också!


Och sist men inte det minsta minst, den fina teakbyrån med en sån där vacker nyckel som jag efterlyste en gång i tiden. Jag har fått tag på en nyckel redan (Tack Christina Alperud för den!) så den här får stanna i byrån.


6 kommentarer:

 1. Vilka fynd. Grattis. Assietterna var bara awesome!

  SvaraRadera
 2. Åh.... Serveerningsbordet! Kulhjulen är FANTASTISKT underbart snygga!!!

  SvaraRadera
 3. Färgerna! Jag gillar färgerna.

  SvaraRadera
 4. de bo fajans-assietterna är verkligen läckra, man ser dem då och då och jag har alltid haft ett gott öga till dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är de fina!!! :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!