08 april 2013

Drömmen som blev verklighet

Det är tydligen fler än vi som har (haft) drömmar om Grythyttan, det står klart när jag kollar statistiken på bloggen. Mitt inlägg Drömmen om Grythyttan från 2010 toppade nämligen listan på besökta inlägg igår.


Sedan inlägget skrevs har vi införskaffat en hel massa Grythyttanmöbler! Sommaren 2011 kunde ni följa vår renovering av inte mindre än tre möbelgrupper från Grythyttan och andra stålmöbler av liknande typ. (Skriv "Renovering av trädgårdsmöbler" i sökrutan uppe till höger här på bloggen så hittar ni alla inlägg från renoveringen.)

I höstas byggde vi ett inglasat uterum och det var aldrig någon fråga om vad vi skulle ha för möbler där inne. Däremot var vi inte så sugna på att renovera ännu en möbel så vi bet i det sura äpplet och köpte en nytillverkad möbelgrupp i den klassiska modellen. I fredags levererades äntligen stolarna!


Borden (det är två 140 cm bord som vi ställt ihop) kommer från KWA och har det mycket passande namnet Holmsund. Vi köpte dem eftersom Grythyttan slutat tillverka borden vi ville ha. Stolarna är åtta stycken Grythyttan A2 i vitlackad ek med varmförzinkat stativ. Eftersom de står inomhus så räknar vi med att de håller en livstid...minst! :)


Fåtölj A2 formgavs av Artur Lindqvist till Stockholmsutställningen 1930 och har tillverkats sedan dess även om den har genomgått vissa förändringar genom åren. Dagens A2 påminner mycket om den som tillverkades på 50-talet.

Uterummet börjar som synes ta form. Ni får föreställa er en vit PH 5 ovanför bordet och en dubbel stringhylla med vita gavlar på väggen bakom. Förhoppningsvis kan jag visa en sån bild under våren. Lampan har legat och väntat på att få komma upp ända sedan i höstas. Stringhyllorna måste vi däremot få tag på.

2 kommentarer:

  1. Oväntat med nya prylar hos er men oj vad snyggt det kommer att bli. // Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi köper ju sällan nya möbler nu men till uterummet har det blivit nytillverkat. Formgivningen är dock gammal :) Vi har Acapulco plastbandsstolar också :)

      Radera

Skriv gärna en kommenter!