20 mars 2013

Loppis i Obbola

Det var loppis på Obbola Folkets Hus i söndags så jag och barnen tog bussen dit. Vi kom 5 min före öppning men då var det redan fullt av folk där inne. Tråkigt! Jag lyckades ändå göra några ganska fina fynd.


Den trådklädda skärmen och lampfoten i teak såldes var för sig men från samma säljare. Jag satte ihop dem och fick en fin lampa som har hittat en plats i ett tidigare mörkt fönster här hemma. På bilden står den dock i köket. Den åttkantiga burken med blommor i lila och blått är från IRA Danmark. Smörasken i röd plast är en Jonas formgiven av Per Bjelving. Eller kan det vara Rune Ström som ligger bakom den? Här hos Leta Retro finns ett informativt inlägg om Jonas och Per Bjelving. Ett par härligt turkosa clips köpte jag också.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd! Jag hittade en exakt likadan burk på ersboda folkets hus sist. Den skall nog få flytta. Teaklampan var jättesöt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här ska nog också få flytta :)

   Radera
 2. Smörasken och de flesta andra 50- och 60-tals produkter i plast från mitt barndomshem, hamnade tyvärr alltför ofta i soporna.
  Nu är det plast jag först och främst kikar efter i loppisbutikerna....till mitt 50-talskök.

  Trevlig blogg du har Anna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Raoul!
   Visst är det synd att så mycket fint har hamnat direkt i soporna! Idag hoppas jag att de flesta iaf skänker till välgörenhet/loppis ist för att slänga riktiga grejer.

   Radera

Skriv gärna en kommenter!