14 mars 2013

Burgundia nr. 6

Burgundia nummer sex har anslutit till min samling. Den är alltså den sjätte delen i min samling och beteckningen på den här lilla vasen, som ni ser i mitten av bilden, är 2065.


Vasen är 15.5 cm hög och jag hittade den på Tradera. Bara en vecka senare hade jag tänkt buda hem en större vas i serien men jag somnade i soffan när jag låg och bevakade auktionen. Ajaj, jag var inte nöjd när jag vaknade och auktionen var slut. Priset blev betydligt lägre än mitt tak låg på. Jaja, det går fler tåg ;)

Burgundia från danska Søholm är från 1956. Holm Sørensen har gjort modellerna och Svend Aage Jensen dekor och glasyr.

8 kommentarer:

 1. Så snyggt och fräckt - det färgstarka mot det svarta! ja, jag vet hur det känns att missa ett blivande Tradera-köp, man slår upp annonsen och får lång näsa att just DÅ, blev det ett jättebra pris,,,hmmm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så typiskt! Nu vet man ju inte hur långt köparen var beredd att gå men ändå...Åhhhh!

   Radera
 2. oh Wow - I have had the vase on the left, but I haven't seen the other shapes before....one of my favourite series.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The one on the left was my first one and it´s still my absolute favorite!

   Radera
 3. Sprang på din sida av en händelse och måste bara säga att jag blev helt förtrollad. Min stora passion är bakning, inredning och loppisfynd (själv bloggar jag om bakning). Inte fått tummarna loss att blogga om mina loppisfynd ännu:) Så länge njuter jag av din underbara blogg! Tack för mig :) /Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jeanette!
   Det var jättekul att höra :)

   Radera
 4. Så jäkla fint! Jag håller också på med att samla 50-tals grejer, men har fått begränsa det lite till ett par rum tyvärr...
  Snyggt jobbat och vad ska jag säga! Riktigt imponerad att ni har fått ihop allt det här! :)
  Det har blivit mera fordon för mig, håller på med en båtrenovering av en klenod från 1958. Kolla in bloggen om du har lust!

  MvH
  Micke

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!