27 mars 2013

Äntligen auktion i Obbola!

Allas vår favoritauktionist John Kelly bröt skulderbladet i vintras så vi har väntat och väntat på hans tillfrisknande så att auktionerna i Obbola skulle dra igång igen. I söndags var det äntligen dags! Vi var på visningen på lördagen och utbudet var väl inte direkt så att vi hurrade men jag ville ändå åka dit bara för att auktionssuget var så stort. Jag mådde fortfarande illa efter magsjukan som härjat tidigare i veckan men galen som man är så bet jag ihop och åkte dit med mina dejt för dagen, Umeå Retro-vännen Malin, som var snäll och hämtade upp mig.

John var på sitt bästa humör och lika snabb med klubban som vanligt. Jag gick ut starkt och ropade in auktionens första rop, en teakpall med fult rosalila tyg. Jag bjöd sedan på Sockerpullan och Salte Peter från Jie för Mattias räkning men de blev en aning för dyra. Ett spontanköp gjorde jag istället, en liten vit björn från Ekeby. Det är inte Anna-Lisa Thomsons björn, den ser annorlunda ut. Enligt UE-boken är formgivaren till den här okänd. Hur som helst är den söt som socker!


Det blev inte fler köp på auktionen men från Malin köpte jag den underbara kaffekoppen Curtis från Rörstrand. Curtis blev en kort fling för Malin. Hon köpte honom på loppis för någon vecka sedan men kom fram till att jag och Curtis hade mer gemensamt och nu bor han hemma hos oss istället :)


Och här är alltså pallen! Före med rosalila tunt bomulstyg...


Och efter en snabb omklädning med en bit svart fuskskinn som jag hade liggandes hemma. Betydligt bättre!


7:e april vankas det auktion igen.

4 kommentarer:

 1. Pallen blev jättefin med nya kläder!

  SvaraRadera
 2. Teakpallar gör sig allra bäst med svart tycker jag. Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Rosa funkar verkligen inte ;)

   Radera
 3. Vita björnen va fiiiin :D å pallen blev ju grym, du e duktig :)
  Vill oxå gå på auktion, hoppas det passar i sommar nån gång så hakar jag ! :) Kram!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!