16 maj 2012

Jag har en fyndig sambo!

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har en sambo som delar mitt intresse för fyndletande och 50-tal, även om hans egentliga samlarområden är vinylskivor och fornnordiska prylar. Den senaste veckan har han sprungit på loppis och kommit hem med fynd nästan varje dag :) Jag blir iof fruktansvärt avundsjuk över att jag inte har varit med men det kan jag leva med...

I torsdags smet han in på Returbutiken på Strömpilen och fick med sig två djuptallrikar och ett mindre uppläggningsfat med dekoren Hellas från Gefle (Helmer Ringström). En riktig långkörardekor som tillverkades 1942-74. Dessa kommer att vandra vidare till någon annan ägare framöver.


I måndags var han på Retrubutiken igen och denna gång hittade han ett uppläggningsfat med dekoren Taverna från Rörstrand (C-H Stålhane) för 36 kr och en Thebe skinkgaffel från Gense (Folke Arström) för 9 kr. (De lite udda priserna beror på 10% rabatt för personalklubben han är med i)Igår när jag kom hem hade han varit på den nya secondhandbutiken Vändpunkten som smygöppnat hemma i Holmsund. Butiken är ett samarbete mellan Öppen Gemenskap och Holmsunds Församling, de kommer att ha öppet flera dagar i veckan och förhoppningsvis blir det ett bra ställe. Med sig hem fick han några trevliga saker. Som vanligt några leksaker till barnen och sen den här ursnygga stickade dressen i härliga Björklöven-färger. Tyvärr är den lite för liten för sonen men han kunde ju så klart inte lämna kvar den ;)


Han köpte också tre små skålar från Duralex för en tia styck. Det var inte många dagar sedan jag sa att jag ville ha en till sån liten skål så att vi har en till lingonsylt och en till gurka när vi ska äta kålpudding. Nu har vi fyra små skålar :)


Fiskfatet kostade en tia och det ska Mattias få av mig eftersom jag lyckades slå sönder ett av dem han köpte för många år sedan och det har jag fått höra otaliga gånger. De där faten finns verkligen ÖVERALLT men jag har sagt att jag vägrar betala mer än tio kr och det verkar råda någon form av fiskfatskartell för alla tar 15 kr för dem. Nu har Mattias iaf fått sitt fiskfat och vi kan äta sill i lugn och ro och jag slipper vända på varenda fiskfat jag ser.


Tallriken, Gustavsberg Berså (Stig Lindberg), kostade också en tia och är iof blekt och nött i dekoren på vissa ställen men annars är den fin. Om man använder den som uppläggningsfat så syns ju inte de nötta delarna :) Skeden är en Thebe (andra Thebe-fyndet på en vecka!) från Gense och den kostade 2 kr.

Och till sist, idag när jag kom hem så hade han varit på Vändpunkten igen! För en futtig liten tia hittade han den här underbara kräftlyktan i papp. Nu blir det ännu roligare med kräftskiva!

4 kommentarer:

 1. Skinkgaffeln och "Taverna" - vilket fynd! Har själv tallrikar plus uppläggningsfat och tycker verkligen om dekoren. Och du: du måste ta en bild från kräftskivan för den lyktan måste ha ett förträffligt sken :)

  SvaraRadera
 2. trevligt med en fyndig sambo. jag försöker utbilda min i vad han ska titta efter på loppisar, det går sådär! hehe..

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag hittade till din blogg på omvägar. Fin! Jag har en fråga angående HELLAS porslinet. Jag har varit på jakt efter dessa tallrikar och djuptallrikar i evigheter, utan framgång. Ni kan inte tänka er att sälja dem vidare till mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bettina
   Tyvärr så är nog Hellas redan nedpackade för att följa med till Umeå Retromarknad i september. Jag hör av mig om vi får med oss dem hem igen :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!