08 maj 2012

Förra helgens fynd

Nu måste jag skärpa mig! Jag har ju inte visat vad jag fyndade för över en vecka sedan och inte heller vad Mattias fyndade helgen innan det så jag slänger med hans fynd här. Han köpte den gula skålen nedan, Gustavsberg Eldorado Pastell nr. 6 av Kåge, för 30 kr på Folkets Hus i Obbola.

Förra helgen var vi på en ganska sen lördagsrunda men gjorde trots det några små och billiga fynd. Vi började med Returmarknaden där vi köpte en stor skål från Duralex för 29 kr. Vi har två mindre sedan tidigare och jag gillar dem väldigt mycket. Den här stora är väldigt användbar och jag tycker de matchar till det mesta. I väntan på ett gäng rökgrå Fugor i olika storlekar så kör vi med Duralex :)


Vi fortsatte sedan till två loppisar i kvarterslokaler. Mattias köpte några vinyler på första stället och jag köpte julsaker för 5 kr/st. De små ljusen är gör mig nostalgisk så jag kunde inte låta bli dem trots att de är lite kantstötta.


På nästa ställe hittade jag en hög Åseda Bambu för 5 kr, smutsig men annars finfin och efter en grundlig diskning blev den som ny. Min första Bambu faktiskt!


Den vägghängda blomgrejen på bilden ovan köpte jag på en flyttloppis på Grubbe och den kostade 10 kr. Med oss därifrån fick vi också den här stora Ekeby-krukan för 5 kr. Den har en nagg men för de priset vänder jag gärna naggen så den inte syns. Krukan bär det vackra namnet Freja, precis som vår dotter :) Och på tal om barnen så fick de en drös billiga leksaker på det här stället.


Ja, det blev ju några fina grejer för totalt 89 kr!


Vi hade en bortglömd spik på väggen i vardagsrummet och där hängde jag blomgrejen, mest på prov, och ställde en Ekeby Kåbe med en slingrig "plättar på tråd" i. Den sitter fortfarande kvar...


11 kommentarer:

 1. Men så fint det blev med den krukan, blomman och blomgrejen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev fint tycker jag också :) Får se om den får hänga kvar där spiken sitter :)

   Radera
 2. Bra loppat! Bambu och Freja var ju jätte trevliga till bra pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en femma styck är ju helt ok :)

   Radera
 3. Fint. Vasen för en femma, riktigt bra! Älskar tomten på skidor, Minns att vi hade liknande tomtar när jag va barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja billigare än så hittar man nog inte en Bo B-vas :) Tomten kommer att passa bra med mina liknande till jul.

   Radera
 4. Jag har också 2 likadana duralex-skålar (17 cm i diameter)jag använder dem jättemycket, skulle gärna ha någon större också.Fin färg på bambuvasen!Fina fynd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är så fina tycker jag! Som diamanter :) Vi har en liten på ca 10 cm i diameter, en på 16-17 cm och den här stora på ca 23 cm. Såg en till liten på 10 cm förra sommaren som jag inte köpte. Det ångrar jag nu! Den hade jag behövt när vi åt kålpudding, en till lingonsylten och en till gurkan :) Hoppas jag hittar en i sommar och hoppas du hittar en stor skål!

   Radera
 5. Jag måste säga att det blev riktigt bra med krukan på väggen! Härligt spretig blomma och snygg kruka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det tycker jag också :) Krukan är en riktig skönhet!

   Radera
 6. Hello! I love your blog! I have this same blomkruka! My lifestyle olso too 50 tal vintage sewing 50´s rock´n´roll Helsingar from Finland

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!