20 maj 2012

Från mitt "fyndmekka"

Vi har varit i stugan i Graninge över helgen och igår tog vi en tur till S:t Olofs och Graninge Bruk.

Till Ann-Kathrine på S:t Olofs Antik lämnade jag en del grejer som Benny på Porslinsbloggen skickat till mig och med mig hem fick jag en grej som en Facebook-bekant i Umeå köpt från henne. Det är kul när man kan hjälpas åt :) Jag har även haft en liten såssnipa från Stavangerflint, Flamingo Bambus nr 2006, stående där sedan länge. Den köpte Ann-Kathrine till mig på någon av Stockholmsmässorna för en hundring. Jag skulle köpa den för detsamma men min reklam i VK hade tydligen givit bra resultat så jag fick den istället som en "tack för reklamen-present" :) Mycket uppskattat!

Vi köpte inget den här gången men kikade lite extra på ett skrivbord som vi ska fundera på några dagar. Vi styrde vidare några meter till kusin Micke på Bruket. Där fanns ännu mer grejer än i höstas och ännu en dörr hade fått en skylt, "Möbler" stod det på den och där fanns gott och blandat i möbelväg.

I kvarnen hade de moderna grejerna smugit utanför dörren till rummet där de brukar husera. Ännu mer grejer alltså!

Det blev trots det ingen storhandling för oss den här gången, ynka 10 kr spenderade vi! För tian fick vi den stora godisgömman, ett litet svart krukfat och en "Min Häst" till stackars febriga dottern. Bra för en liten peng!

6 kommentarer:

 1. Så kul med ännu en del till Flamingo Bambus-samlingen! Såg en hel del på Hötorget när jag var där förrförra helgen, ska skicka en bild till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har jag sex delar :) Skicka gärna en bild, det vore kul att se :)

   Radera
 2. ett svart krukfat tackar man aldrig nej till. du får visa mer därifrån tycker jag, det verkar vara ett mycket trevligt ställe. sankt olofs blogg visade också något därifrån nyligen.. har nyss kommenterat på det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarta krukfat letar jag alltid! Tycks alltid ha för få av dem. Jag har visat mkt från Bruket tidigare. Sök på Graninge bruk på bloggen så hittar du mina tidigare inlägg därifrån :)

   Radera
 3. Alltså...stolarna och bordet....I like!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!