07 mars 2012

Tekannor (Utmaning)

Ännu en utmaning jag inte tänkte vara med i eftersom jag inte har något att visa. Eller?
Den här gången är det La mômes Old fashioned som utmanat oss att visa våra kaffe- och tekannor.

Vår lilla samling tekannor

Jag dricker inte te speciellt ofta men tänkte att jag skulle använda Terma-kannan när vi får tedrickande besök. Jag visade den för inte så längesedan när jag fick den med mig hem från mamma och pappa.

Den gula i glas och plast köpte Mattias för några år sedan och den har fått stå oanvänd i ett skåp sedan dess! Den verkar aldrig vara använd innan den kom till oss heller för ett papper med instruktioner finns fortfarande nedstucket i tesilen som sitter i kannan. Vi måste skärpa oss och använda den för den är ju supersöt! Den passar ju bra om man bara har en tedrickande gäst också, vilket händer ganska ofta. Gammal eller nytillverkad vet jag inte. Någon?

12 kommentarer:

 1. Man har alltid något att visa :)
  Vi har själva bara tre stycken men i detta fallet så behövdes det ju bara en :)

  SvaraRadera
 2. Den där lilla gula är snygg och kaxig. Har sett den på någon loppis, tror jag. Men svår att tidsbestämma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fanns ju den där typen på 60- och 70-talet (?) men vet att de även finns nytillverkade. Svårt att säga. Fin är den iaf :)

   Radera
 3. Tema är alltid en snygg klassiker - och du, vilken läcker bakgrund du fixat här i bloggen! Jättesnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag gillar den sammetslena glasyren på Tema. Skulle vilja ha den höga kaffepannan med lindat handtag! Den är härlig!
   Kul att du gillar mina nya bakgrund :) Det är ett stort tyg/drapperi som jag hämtade ut på kiosken idag. Tradera är en drog ;) Kommer nog att bli gardiner i vardagsrummet.

   Radera
 4. Jag har sett den lilla gula billigt på loppis några gånger och övervägt den, men inte slagit till. Fast nästa gång jag ser den tror jag att det är dags. Den är supercharmig.

  Fin bakgrund bloggen har fått förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gula har liksom varit bortglömt i ett skåp här men när jag fotade den nu så insåg jag hur cool den är :)
   Kul att du gillar bakgrunden som är ett nyköpt tyg (blivande gardiner i vardagsrummet).

   Radera
 5. Jag gillar den lilla gula, ny eller gammal, snygg är den i vilket fall. Tycker också att du fått till bloggen jättesnyggt med ny bakgrund o ny färg, smakfullt!

  SvaraRadera
 6. Allt det gamla goda07 mars, 2012 23:26

  snygg ny design du gjort här på bloggen! jag har nog tre kannor att visa, men som vanligt är jag seg med att hänga på i utmaningarna.. kika in om några dagar så kommer mitt bidrag!

  SvaraRadera
 7. Tänker också att jag ska bli bättre på att använda min tekanna där hemma. I butiken har vi ett par stycken... kanske ska jag vara med i en bloggutmaning för första gången, jag får se.

  Gillar din gula - en härlig färgklick! :)

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Sprang på den här bloggen tack vare den gula coola tekannan! ☺köpte en idag!! Verksr som det finns instruktioner om hur man använder den...skulle hemskt gärna vilja veta för man vill ju inte förstöra den! ☺/ mvh. Monica i Skellefteå.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!