01 mars 2012

Nya Flamingo - Bambus

Ibland tar det tid innan jag kommer mig för att visa mina fynd! Som de här härliga delarna i serien Flamingo med dekoren Bambus från Stavangerflint som jag köpte från Porslinan tidigare i vinter. Formgivare är Inger Waage.

Mina nytillskott

Båda delarna är i finfint skick men hos Porslinan passade de inte riktigt in så jag fick äran att överta dem och hos oss kommer de att användas. Marängsviss i den här serveringsformen/skålen smakar faktiskt ännu godare än vanligt kan jag intyga!

Märkning på formen till vänster och fatet till höger

Den ugnseldfasta formen är märkt som Flamingo brukar vara och har modellnummer 2014/2. Fatet har däremot en helt annan märkning där Flamingo och modellnummer saknas. Någon som vet varför? Att det är dekoren Bambus även på fatet kan man ju iaf inte ta misste på!

6 kommentarer:

 1. det är en läcker serie, har varit nära att köpa en del av den här och var, men aldrig gjort det.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju också en likadan form. Behöver inte ha den kvar om du är intresserad, men kommer ihåg att jag betalde 80 kr för den och vill nog ha samma för den i så fall. Fast du kanske nöjer dig med en, eller tills du hittar en till riktigt loppispris? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet men jag nöjer mig nog med en av varje modell. Andra delar som jag inte har är dock av intresse :)

   Radera
 3. Härligt att de hamnat hos någon som kommer ta hand om och ha lite nytta av dem! :)
  Jag är också nyfiken på märkningen så vi får hoppas att någon vet....

  SvaraRadera
 4. Hei! Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at det er de ildfaste delene som er merket "Flamingo". Jeg tror dette er et ordspill på ordet "flamme" som betyr det samme som "ild/eld".

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!