21 januari 2012

Det okända locket är från Bromma!

Igår bläddrade jag i ett nummer av Antikbörsen från februari 2001 och på "Privatbörsen" hittade jag en annons med en karott från Bromma...med locket jag undrat över!

Bromma Keramik grundades 1949 av Helge Grimstig och är verksamma än idag, dock med nya ägare. Karotten verkar enligt annonsen ha märkningen 321.3. Jag gillar inte riktigt modellen på karotten men någon där ute har kanske en som saknar lock? Isf säljer jag gärna mitt!

Jag hittade locket i somras när vi var i Östersund, på Härke 1 på Frösön. Locket är helt felfritt, blankt och fint!

Jag bild-googlade lite och hittade några gamla auktionsannonser. (Jag hoppas ingen misstycker att jag använder bilderna! Hojta till isf!)

Den i svart och rött har sålts på Tradera och den i blått på Auktionsajten.se.

Så var ännu ett frågetecken utsuddat, det var roligt!

5 kommentarer:

 1. Det är ju så kul när man hittar info om sina prylar! Jag har en vas från Bromma keramik, men den är nog snarare 70-tal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det roligt! Jag visste inget om Bromma Keramik alls!

   Radera
 2. Ibland är "loppandet" som att driva detektivbyrå, och vad glad man blir när man hittar rätt information. spännande också att läsa andras information så man lär sig nya saker. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Har du locket kvar??? Jag köper det!! Slog sönder mitt, med skål! Grät floder! Maila isf till maria_eriksson_78@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Locket finns kvar och du får gärna köpa det! Jag mailar :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!