30 juni 2011

Det ska börjas i tid!

På sin 1-årsdag för snart en månad sedan fick vår son den här lilla Rörstrandsvasen med penséer från sin mormor och morfar. Kanske ska han börja samla på Rörstrandsvaser i blått? :) Vem vet...

Vasen, eller egentligen senapsburken, är från 1964.
Den saknar bygel och lock...och senap!
(Tack Jan & Kecke för info)

Det vore ju så klart kul om lite av vårt intresse smittar av sig på barnen. Hoppas bara att vi inte skrämmer dem genom att släpa dem runt på loppisar och auktioner! När dottern sov över hos sina kusiner förra sommaren blev hon så glad när hon insåg att de inte skulle på loppis morgonen efter! Stackars barn! Men alla leksaker som följer med hem borde väl i alla fall vara lite plåster på såren :)

Uppdaterat: Här visar trillivippa en bild på sitt senapskrus med lock och sked!

8 kommentarer:

 1. Jag har fått mitt loppisintresse av min farfar som tog med mig och syskon på auktioner. Jag tyckte det var skoj utom en tid i tonåren men då revolterade man väl mot allt vuxenvärlden gjorde...

  SvaraRadera
 2. Jag är nästan helt säker på att det är ett senapskar. De brukar ha en bygel med lock i metall.
  Jag har själv två stycken utan bygel.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det skall vara senap i den. Har sett sådana med ett öppningsbart metall-lock med ett fäste som man snäpper fast strax under mynningen

  SvaraRadera
 4. De här burkarna gjordes av Rörstrand för försäljning (troligtvis)till restauranger.

  SvaraRadera
 5. den känns ju lite besläktad med blå eld och en annan serie från rörstrand som min mamma har en tekanna ur.. men jag minns inte namnet! blå eld är väl hertha bengtsson och serien jag inte minns namnet på tillskrivs stålhane.

  SvaraRadera
 6. Gila: Jag älskade att åka på sommarauktioner med mamma, pappa och släktingar när jag var liten! Loppis var också kul men mamma och pappa var inte så inne på sånt så det lev inte så ofta.

  Kecke: Ja när du säger det så känner jag igen det! Mamma kanske har en till med lock eller så är det den här som blivit av med locket.

  Form 55: Så är det så klart! Jag känner igen det där med bygel och lock nu när du och Kecke (som är min moster) säger det. Tänk så snygga senapskärl de gjorde förr!

  SvaraRadera
 7. Säger som Gila, jag fick alltid följa med på loppisar när jag var liten och frånsett en tonårsrevolt när jag bara villa ha nya saker så har loppandet hängt i genom hela livet. :)
  Det lilla senapskärlet var ju jättefint som vas! jag har ett likadant, med bygel och lock. och sked. :)
  http://porslinan.blogspot.com/2011/01/besok-pa-antik-samlarmassan-i-solna.html

  SvaraRadera
 8. trillivippa: Ahhh, jag länkar ditt inlägg om det är ok? Mitt (Vidars) krus är märkt 641 i botten så det är alltså från 1964. Har ditt ingen märkning mer än Rörstrand och VDN?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!