14 juni 2011

Morgonsolen skiner...

...på innehållet i paketet som kom från Jan på bloggen Form55 igår.

Två koppar, Bibi Bregers Prisma R från Gustavsberg, hittade han på loppis för 20 kr/st och köpte till mig. Mycket snällt! Min samling börjar bli ganska stor. Tyvärr saknar kopparna fat men jag får jaga i sommar. Jakten på fat till min grå kopp i LI-modell fortsätter så klart också. Någon som har fat som ligger och skräpar?


En hel hög ljusstakar från Hemslöjden i Borås hade han liggandes hemma så dem köpte jag av honom för en billig peng. Jag har två gula sedan tidigare men nu kan jag variera färgerna. Tyvärr äger jag bara två långa smala ljus som passar i dem så fler ljus blir nått att leta efter på sommarens alla loppisar!


Ha en trevlig dag allihop!

11 kommentarer:

 1. Att hitta prismakoppar för 20 kr/styck, vilket drömfynd! Jag har velat ha såna i många år nu, men aldrig sett röken av dem någonstans. Har du någon bild på hela samlingen? De är verkligen jättesöta :)

  SvaraRadera
 2. Anette: Här är senaste bilderna på samlingen: http://ljuva50tal.blogspot.com/2010/10/prisma-familjen-vaxer.html
  Det enda som tillkommit är kopparna jag fick igår. Jag har aldrig hittat dem på loppis jag heller. Min samling började med en kopp som jag fick av min svärmor som varit hennes pappas. Sen har jag bara hittat dem på nätet och från andra som hittat dem på loppisar. Hoppas du hittar några billiga snart du också :)

  SvaraRadera
 3. Anette: En rosa kopp med fat har också tillkommit kom jag på :) Sök gärna på Prisma i min blogg eller kolla alla inlägg med ettiketten Bibi Breger om du vill se alla mina inlägg med Prisma.

  SvaraRadera
 4. Så bra att du kunde köpa kopparna och ljusstakarna av Jan, de är verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 5. Hej Anna! Jag har två Prisma R fat diameter ca 15,5cm i min "samling". Och var i en "antikaffär" i lördags där det - om jag minns rätt - fanns ett fat till. Lite dålig timing kanske, men var "uppe" i Umeå och Holmsund 5 juni... 83 mil hemmifrån.=) Faten står inte i vägen hos mig, men kan kanske tänka mig något bra byte eller liknande..=) MVH //Webrik

  SvaraRadera
 6. Skönt att paketet kom fram till slut. Helgen förlängde väntan.

  SvaraRadera
 7. trillivippa: Ja det var snällt av honom att köpa dem till mig :)

  Webrik: Jag vill gärna köpa eller byta till mig dina fat! Dålig timing dock ;) Vad är du intresserad av att byta till dig? Jag vet inte om jag har så mycket intressant "över" men annars kanske du vill sälja faten?

  SvaraRadera
 8. form55: Schenker tar ju alltid några dagar men det var värt väntan. Väl paketerat var det också, jättebra! :)

  SvaraRadera
 9. vad många fina färger på ljusstakarna, och där har du samma problem som jag, det ständiga problemet med att hitta ljus som passar i äldre ljusstakar. morr..

  SvaraRadera
 10. Anna: har du någon e-mailadress man kan nå dig på?
  //Webrik

  SvaraRadera
 11. Webrik: Självklart! skingirlanna@hotmail.com kan du nå mig på.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!