31 maj 2011

Lördagens fynd

Här är lördagens fynd, alla inhandlade på Megaloppisen på Nolia. För första gången någonsin så köpte jag blommor på loppis :)

Dagens skörd!

UE-kruka, Lansett tillverkad för Åhlen & Holm,
kostade 30 kr och Bollvivorna 30 kr/st

Felfri liten eldfast form, Limbo blå från Rörstrand, kostade 40 kr

Ännu en UE-kruka, modell Svea, köpte jag för 40 kr från
samma säljare som den andra krukan.

En lila vas från Gullaskruf av Arthur Percy kostade 10 kr

Katten med ljushållare kostade 25 kr.
En likadan sågs nyligen hos Porslinan  

Den här katten är lite kul... När Porslinan visade sin coola katt skrev hon att säljaren på Tradera angivit Ystad Metall och Gunnar Ander i annonsen men han visste inte säkert och hennes katt var omärkt. Men min är märkt! På klisterlappen under står det "Different Design - Lite annorlunda hantverk". Jag kollade upp Different Design på nätet och det visade sig vara ett svenskt företag men där en av ägarna är bosatt i Indonesien och där sker all tillverkning. Så det är alltså nyproducerade svensk-indonesiska katter vi köpt :) Lika snygga är de för det!


Ett inköp till blev det denna dag, men det förtjänar ett egen inlägg!
.
OBS! Om ni har problem att lämna kommentarer, prova att ta bort krysset i rutan "Fortsätt vara inloggad", då fungerar det förhoppningsvis bättre. Blogger verkar ha mycket problem just nu! Lämna gärna en kommentar :)

8 kommentarer:

 1. Percy-vasen gillar jag, har en likadan faktiskt, eller var jag snäll och bytte bort den i den lila färgen, jag kommer inte ihåg... :-) I alla fall har jag haft en koboltblå, en lila, en grön och en indigo. Jag tror jag har kvar en indigo i alla fall,,,

  Svea-krukan är fin, tyvärr hittar man sällan den största storleken. Jag suktar efter Svea-krukor med Kjell Blombergs dekor "KÅBE", dom är så grymt snygga!

  SvaraRadera
 2. Herr Movarp: Ja vasen är fin :)
  Det är synd att de flesta krukor man hittar är så små! Stora verkar vara svåra att hitta och de blir alltid så dyra! Jag vill ha Svea-krukor med dekoren som ser ut som smala lodräta blad, vet inte vad den heter?

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med tidigare inlägg. Vasen grymt snygg så ock krukan men ACK så svårt med stora krukor. Själv jagar jag "stora stora" utekrukor i cement. Lika omöjligt är det...

  SvaraRadera
 4. Så kissekatten var nytillverkad, det hade jag aldrig kunnat tro! Men nytillverkat i bästa retrostil kan ju också vara väldigt snyggt. ;)
  Och vilka fina krukor du hittat!

  SvaraRadera
 5. åh, lansett-krukan föll mig helt i smaken! den har jag aldrig stött på. trots att vita äldre krukor nästan är det jag spanar mest efter..

  SvaraRadera
 6. khina: Lycka till med ditt letande!

  trillivippa: Ja nytillverkat kan vara fint det också :) Katterna från Ystad Metall måste ha varit inspiration för denna katt iaf, de är ju väldigt lika!

  Allt det gamla goda: Jag tror att Lansett är en ganska vanlig kruka (?) Den är riktigt fin iaf!

  SvaraRadera
 7. Jag kollade hemma, hade en exakt likadan som din, det var de andra som jag bytt bort till en Gullaskrufssamlare :-)

  Den Svea-krukan du menar, är det den med gröna och gula spetsar som pekar uppåt? Jag skickar en bild där det finns både KÅBE, Svea med spetsar och olika randiga Svea-varianter, då ser du vilken jag menar...

  SvaraRadera
 8. Herr Movarp: Härligt :) Den är fin den vasen och jag gillar lila glas. Ser fram emot att plocka sommarblommor och ha i den. Den har redan spår av användning så jag kommer att använda den jag också.

  Jag kunde inte se någon bild i ditt FB-meddelande. (Kollar på mobilen så kanske blir nått fel då?) Men det låter som den jag menar...den med gula och gröna spetsar.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!