02 juli 2014

Färgglatt ur garderoben

Tycker det är dags att visa er ytterligare några fina klänningar ur min växande vintagegarderob. Sist visade jag fem stycken och här kommer ytterligare fem.

Facebookgruppen "Kläder från 50-60-70-talet - sälj och köp" är en guldgruva som är mycket beroendeframkallande! Men man måste ha tur för att hinna först när en godbit i rätt storlek dyker upp. Den här vackra finska klänningen är köpt just där. Den är märkt Pola och känns att vara 100% bomull. Den har knappar hela vägen ner och en snygg kantig ringning. Klänningen sitter lite löst på mig men med ett bälte i midjan blir den mycket snygg och kjolen blir tjusigt vippig.
Även denna är köpt i ovan nämnda FB-grupp och är mitt senaste köp där som kom förra veckan. Säljaren hade köpt den i Paris men jag hittar ingen märkning så jag antar att den är hemmasydd. Klänningen var lite för stor men efter lite justeringar i symaskinen sitter den ganska bra. Jag kortade den också så att den slutar just över knät. Resterna blev till ett knytskärp i midjan men den blir ännu finare med ett loppat bälte i en mörklila nyans. Inget av dem kom med på bilden.Den här tikiimönstrade klänningen har jag shoppat på Etsy. Jag har visat den tidigare när jag hade den på mig på Skellefteå Retromarknad i våras. Den borde också läggas upp så att den slutar över knät men jag har inte kommit mig för att göra det ännu. Klänningen verkar vara hemmasydd och är i 100% bomull.Här är en klänning som jag har haft ganska länge, den är faktiskt en av mina första retroklänningar. Jag köpte den av Mawintage-Malin under en av hennes garderobsrensningar och använde den sedan på två 30-årsfester förra hösten. En av festerna var faktiskt just Malins 30-årsfirande :) Den har bara hängt sedan dess men kommer säkert till användning igen snart. Klänningen är i stumt och ganska kraftigt bomullstyg. Den är bara märkt 34 och jag får känslan av att den är sydd i modern tid men av ett gammalt tyg.Den här sockersöta klänningen, sydd i ett tunt och lite prassligt tyg, är inte till mig utan till min dotter. Jag hittade den på kvartersloppis i grannkvarteret för några veckor sedan. Damen som sålde den sa att hennes mamma sytt den till henne när hon gick i ettan. Det bör ha varit på 50-talet. Att en så liten flicka kunnat ha en så vit klänning utan att det är en endaste fläck på den är en gåta. Hoppas den får förbli lika ren och fin ett tag till :)2 kommentarer:

  1. Så tjusiga! Om du någonsin ska göra dig av med den första så får du gärna tänka på mig, jag blev lite kärleks... :=

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är jag också lite förälskad i Malin :) Har inte använt ännu, sparar den till något fint tillfälle ;) Men om den skulle lämna mig så vet jag vem som har första tjing ;)

      Radera

Skriv gärna en kommenter!