18 juni 2014

Umeå Retromarknad - Vi planerar vidare

"Pling" låter det i mobilen...många gånger dagligen. Hemma är det både Mattias "padda" och våra två telefoner som plingar i kör. Anledningen är det konstanta funderandet och planerandet av Umeå Retromarknad 2014. Alltid är det någon som kommit på något vi måste lösa eller vill dela med sig av ett framsteg. Att planera via nätet är smidigt. Våra möten, ansikte mot ansikte, har vi mest för att få fika, kika på varandras hem och umgås en stund, denna härliga lilla grupp på sju personer som står bakom årets upplaga av Umeå Retromarknad! Ärligt talat beslutar vi ganska mycket när vi ses också. Men de dagliga "plingen" är nödvändiga för att få ihop allt. En dag när Mattias vaknade efter att ha jobbat natt hade han 130 olästa meddelanden i diskussionsgruppen. Många av dem var säkerligen "tummenupp" men ändå...

Så, allt detta planerande börjar alltså leda någonvart. I nuläget har vi bokat 31 säljare från Umeå, Holmsund, Östersund, Örnsköldsvik, Älandsbro, Graninge, Mellansel, Lövånger, Skellefteå, Skelleftehamn, Ursviken, Lycksele, Vilhelmina, Luleå och Hällnäs! En skön blandning av privata säljare och butiker. Det kommer att bli betydligt fler bord än tidigare år och många säljare kommer också att ha möbler med sig. Utbudet blir stort! Glas, porslin, plast, plåt, textilier, kläder, skor, möbler, prylar, vinylskivor, leksaker, böcker och mycket mer!

Den här härliga Teve-stolen av Alf Svensson hade Ann Louise Klasgren med sig till marknaden 2012. Hon är en av våra återkommande säljare som ställer ut för tredje gången. En lista med många av säljarna kan ni se på bloggen Umeå Retromarknad 2014. Det kommer ytterligare några som valt att inte ha sitt namn med i listan.


Platsen för detta retrospektakel blir Dragonskolan. I deras trevliga café kan man hämta nya krafter, vila benen och fika lite. Där finns också en scen där vi nu glatt kan avslöja att Två Trattar kommer att underhålla! Peter Mollwing och Elina Molin "vrider tiden tillbaka 78 varv" när de spelar stenkakor på två trattgrammofoner. De kommer att vända plattor under hela Retromarknaden och Elina kommer även att underhålla med sång under kortare stunder.

Väl mött 7:e september!

3 kommentarer:

 1. Hej, när är senaste anmälan till marknaden ? Är den 7 september i Umeå ?

  m v h
  Irene Fregelin Frösön leifochirene@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Hej, när är senaste anmälan till marknaden ? Är den 7 september i Umeå ?

  m v h
  Irene Fregelin Frösön leifochirene@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Irene

   Vi har några bord kvar. Kontakta oss på umearetromarknad@hotmail.com om ni vill boka bord.

   Radera

Skriv gärna en kommenter!