16 juli 2014

Auktion & klänning från Solblomman

Vi semestrar i Graninge nu. Vi åkte ner i lördags för att kunna gå på Hasses auktion vid Graninge Folkets Hus på söndagen. En perfekt auktionsdag med skönt väder, några moln som skymde den värsta solen men ändå lite väl varmt för att allt för många besökare skulle komma och bjuda emot oss :) Hasse verkade ändå väldigt nöjd och sa flera gånger att det var så kul att ha auktion i Graninge.


Vi fyndade en hel del! Här är några av godbitarna. Solsängen har ett tyg i nyskick. Den håller vi fast i tills vi hittar en med turkosa plastband, som den på museet i Vimmerby. Teakspegeln som ligger vid fotändan hamnar nog på dotterns rum.


Kaffepannan från Arabia Finel av Kaj Franck (har glömt namnet på dekordesignern, någon?) är i toppskick. Likaså kastrullen med blommor och den lilla orangea burken med gångjärn i locket.

Efter auktionen haffade jag Hasses käresta Paula. Hon hade hört av sig när jag efterlyste 50- och 60-talsklänningar i en av Sollefteås köp- och säljgrupper på Facebook. I deras stora bil hängde nu nytvättade och strukna klänningar på galgar! Tyvärr var de flesta för stora för mig men jag köpte ändå fyra fina. Den här vackra är favoriten!


Klänningen är märkt Solblomman och storlek 44. Den är ingen 44 men jag funderar på om den en gång har varit en 44 som är insydd av någon skicklig sömmerska. Det skulle förklara de långa ärmarna och att det medföljande skärpet i samma tyg är på tok för stort!

Undrar när jag ska få gå på så fin fest att det passar med ett guldglittrande fodral? :)

2 kommentarer:

  1. Solblomman står det :) Här finns lite att läsa http://www.landskronahistoria.se/foretag/tekoindustrin_i_landskrona/tekoindustrin_i_landskrona_3.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så klart det gör! :) Men kan tyvärr inte ändra inlägget för det är mobilbloggat och går bara att ändra från dator. Det får helt enkelt stå fel tills jag har dator igen ;)

      Radera

Skriv gärna en kommenter!