11 juli 2014

Alla tiders i Vimmerby

Igår kom vi hem från en liten semester i vackra Vimmerby. Vi bilade dit och pausade en natt i Stockholm både på vägen dit och hem. På vägen ner räknade vi till 33 loppisskyltar men vi stannade bara på en. Det är inte likt oss! Väl framme i Vimmerby betade vi iaf av loppisarna inne i stan. Vi gillade verkligen Vimmerby Antiks stora butik med fina miljöer. Barnen var fascinerade över de uppstoppade djuren!


Ett djur blev också det enda vi köpte denna dag. Dock ett i metall. Flamingon mäter dryga 50 cm och står för tillfället på vitrinen i köket och polar med en elefantöra i en kruka från UE som jag fått av mamma.


Vimmerby är verkligen en fin liten stad. Se bara på biografen!


Innan vi åkte till campingen där vi skulle bo besökte vi utställningen "Alla tiders 50-tal" på Stadsmuseet Näktergalen. Museet ligger i Vimmerbys äldsta hus som är timrat på 1700-talet. Väggar och tak är täckta av barockmålningar som ni ser på den första bilden.


Utställningen visade flera fina möbleringar med galet mycket 50-tal men vi glömde ta med kameran så ni får hålla tillgodo med några mobilbilder.


Jag förälskade mig i skorna och önskade att jag hade fått ta med dem hem.

Vi förälskade oss också i den fina solsängen i plast som verkade vara helt oanvänd. Två såna här vore en dröm!


Jag ska visa fler 50-talsmiljöer från Vimmerby imorgon.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad trevligt ni skrivit om besöket i Vimmerby och fina bilder dessutom. Kul att ni gillade staden, Astrid Lindgrens värld och inte minst stadsmuseet och vår utställning. Såg blogg-adressen i gästboken och blev nyfiken. Tack för beröm å stadens vägnar, mvh Gunilla på museet ( vi som sågs)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!