17 juni 2014

Våryra i Vännäs

Våryra med högsommarvärme! Termometern letade sig en bit över 25 grader när vi åkte till Vännäs en helg för några veckor sedan. Loppis på gator och torg samt gratis sockervadd och hoppborg kan man ju inte hålla sig ifrån :) Vi gjorde en hel del fynd! Några av dem ska jag visa er nu!

Efter mycket funderande köpte vi två stolar, nyligt omklädda i ett snyggt tyg. Visserligen ett nytt tyg men ändå. Säljaren hade gjort ett bra jobb med dem!


Mattias hittade två roliga gubbar. En gjuten i gummi och en i teak.


De tre små mässingselefanterna fastnade jag för. Dessa, och en hel del av de andra grejerna, köpte vi vid ett loppisbord utanför Antik Bothnia.


Burken, med form av Carl-Harry Stålhane och dekor av Aune Laukkanen, är från Rörstrand. Den är väldigt speciell med sin metallögla fastsatt i knoppen på locket. Den verkar tillhöra en serie som heter Torro där de olika delarna spretar väldigt till utseende. Någon vet kanske mer om Torro? Stämpeln säger H55?Tekannan Siam av Stig Lindberg kändes som ett fynd, tills vi kom hem och såg att det är en spricka i den. Det är smällar man får ta när man loppar med solsting!


Att tekoppen Standard hade både nagg och spricka såg jag men den var billig och jag dricker numera mitt jobbkaffe i den. Standard är en härlig dekor av Eugen Trost. Jag vill gärna ha ett par utan skador att behålla hemma.


En blå Fuga med smärre skönhetsfel men i bra storlek och till en billig peng.


En finfin svart burk med fåglar.


En vacker teakljusstake och ett gäng domherrar i trä att pynta med till jul.


Före alla dessa fynd, innan vi åkte till Vännäs, stannade vi i stan då vi sett att det skulle vara loppis i "Lilla Paris". Där köpte vi ett nattduksbord och en orange spegel.

2 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Många snygga prylar ni fått tag i. Gillar stolen skarpt!
  Angående Stålhane/Laukkanen-burken så är det helt klart en souvenir som såldes på H55-mässan i Helsingborg 1955. Torro-serien i lergods var ju helt ny i början av det året och Rörstrand ( precis som Gustavsberg med Stig L-serien Domino ) ville säkert göra reklam för den. Spanskinspirerade Torro fanns både som serie och unikat. Den vanligaste Torro-souveniren från H55 verkar annars vara en liten skål i några olika varianter. Jag har sett burken också förut men då utan lock. Helt säkert kunde det ramla av och gå sönder - så håll hårt i ert lock....
  Sommarhälsningar från Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars!
   Det var kul att höra att det är en H55-souvenir vi hittat! Vi ska hålla hårt i locket :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!