23 december 2013

Julgranen

Vi har ingen riktig gran utan en i plast med inbyggda lampor. Bara att plugga in så varde ljus. Men jag måste erkänna att jag gärna skulle ha en riktig gran. Doften och charmen med att den barrar ;) Kanske någon gång i framtiden, men tills dess är vi mer än nöjda med vår stora vackra plastgran!


Det har fyndats en hel del retrokulor under året så det var riktigt skoj att klä granen, som fick sin skrud på lucia. Med barn i familjen finns så klart allt möjligt annat också i granen, pepparkakor, pärlplattor, tomtar gjorda av gran eller kottar osv... Men det är charmen med att klä granen. More is more, tycker vi!


 

Det är inte alla som har en fredsduva i granen med det har vi! Den fick jag av min första dagmamma Margit när jag var kanske 6-7 år och jag var på stan med henne. Det måste ha varit strax före jul och jag var hennes enda dagbarn den dagen så vi åkte på stan och jag fick välja en grej från julpyntet på Åhléns. Margit gick bort i cancer bara några år senare men fredsduvan har haft hedersplats i granen sedan dess.


Den stora julkulan med tomtemotiv av Rolf Lidberg är en julklapp till Freja från hennes mormor och morfar. Nästa år kommer Vidar också att a en Rolf Lidberg-kula att hänga i granen ;)


I år bytte vi glitterstjärnan i toppen av granen mot en spira som fyndats på loppis. Det var Frejas tur att sätta dit den.


Under granen lurar två fina tomtar som vaktar paketen, i väntan på att de ska packas ner och följa med på julfirande imorgon!God jul!

4 kommentarer:

 1. Så vackert! :)

  God Jul!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Jättefin! More är definitivt more.

  God Jul!
  Daniel

  SvaraRadera
 3. Pricken över i:et tycker jag är tomten.!
  Han verkar må så gott under granen och njuter nog till fullo över alla glimmande ting. :)
  God jul på dig!

  SvaraRadera
 4. Åh så vacker gran! Det kan aldrig bli för mycket julgransynt!!
  Önskan om en God Jul till dig och din familj från oss på Konsum / Åsarna

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!