20 september 2013

Selman 2013

Det köps och säljs som aldrig förr bland flera av oss retrobloggare just nu! Anledningen är en tävling kallad "Selman 2013" i Retroblog Network på Facebook där Selman betyder Selma Lagerlöf på 20-kronorssedeln.

Alla börjar med en tjuga i loppisplånboken, för den köper man något som man sedan säljer. Pengarna från försäljningen hamnar i plånboken och man kan sedan fortsätta handla. Köpa, sälja, köpa, sälja ända fram till nyår. Alla redovisar hur det går i ett slutet event på Facebook. Den som har mest pengar när tävlingen slutar vinner. Äran!

Det här är bara en kul grej men tävlingsinstinkten gör att man blir ännu mer fyndlysten än normalt! Flera av deltagarna har redan mycket pengar i plånboken trots att tävlingen bara pågått i drygt två veckor. Själv har jag bara avslutat min första försäljning av två Cuba djuptallrikar med nagg som jag köpte för 20 kr och sålde på Tradera. Resultatet blev 91 kr att fortsätta tävla med. Det ska bli intressant att se hur mycket min Selma hinner växa på sig fram till nyår. Man måste ju finansiera sitt sjukliga samlande på något sätt :)


Nästa år blir det kanske "Astrid 2014"?

9 kommentarer:

 1. Ja, det är konstigt, hur den tävlingsinstinkt, som jag i allmänhet inte alls har, infinner sig i selmatävlingen! så svårt bara när man bor på en ort där det i stort sett bara finns loppis på lördagarna. Det gör nu inte så mycket, kul att var med och tävla i någonting någon gång :)

  SvaraRadera
 2. Rolig idé! Men det förutsätter ju att man kan tänka sig att skilja sig från sina saker :P

  SvaraRadera
 3. Hur ansluter man sig till er lilla tävling? Det verkar ju jättekul :) Jag har massa saker som kostat en tjuga som hade blivit perfekta oskulds objekt att börja samla rikedomar med. Det hade kunnat va bra pepp för mig som inte vågat sälja en enda sak hitills!

  Mvh DP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste vara med i Retroblog Network på FB, där finns eventet. Man får inte ta grejer man köpt tidigare utan den första grejen ska köpas efter att man startat tävlingen och sedan ska man köpa grejer eftersom :)

   Radera
 4. jaha okej jag tänkte mest att om man skulle komma som stackars eftersläntare så kan man ju bara ta något man köpt i helgen som kostade 20kr, lägga ut det o påbörja sin resa där...men så var icke fallet alltså :(

  Hur går man med i retroblog network då, är det bara att söka på det och klicka på "gå med i grupp"? Jag är inte så bra på facebook nämligen!

  god kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man ansöker om att gå med i gruppen och så skriver man vad man har för bloggadress. Om det inte går att skriva meddelande vid ansökan så skriv till Benny Movarp i ett PM. Jag vet inte hur hårda reglerna är för när man ska ha köpt första grejen när man kommer in som eftersläntrare. Du får kolla med Benny :)

   Radera
 5. oj en fråga till...efter att man gjort första säljet för en tjuga, poner att man får in 100kr på Tradera minus avgifter, måste man då köpa ett föremål för pengarna och så att säga gambla med det eller kan man dela upp det i två 40kr fat el dyl? För jag tänker mest att när det börjar gå upp i högre summor så kommer det kanske bli svårare att hitta objekt i rätt prisklass (vilket kanske är utmaningen) men man kommer ju alltid kunna omvandla en hundring till låt oss säga 3 vaser eller whatever.

  Som du kanske märker så är jag rätt peppad iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får handla som man vill för pengarna man tjänar, man kan köpa många saker bara man håller koll på hur mkt man har i "Selman-plånboken" :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!