09 september 2013

Umeå Retromarknad 2013

Hela helgen har ägnats åt Umeå Retromarknad på Obbola Folkets Hus! Jag och Mattias har, tillsammans med tre andra retrovänner, planerat sedan i våras och i söndags var det äntligen dags! Vi började på lördag med att hämta nyckeln till lokalen kl 12.30. Sedan droppade några säljare in eftersom och vi började ställa i ordning bord och packa upp våra saker. Vi blev tillslut väldigt nöjda med bordsplaceringen, vi hade ju fler säljare och fler bord än förra året. Både scenen och hallen utnyttjades också!Efter 6,5 timme såg våra 4 bord (vi utökade med ett extra) ut så här!

Ann-Kathrine och Olof, som kört från Graninge, kom runt kl 19 och vi lämnade över lokalen till dem så att de kunde packa upp sina saker. Ann-Kathrine kikade på vårt sortiment innan vi lämnade dem och åkte hem för att ta emot annat Graningebesök, Micke och Solan, som väntade med sin uppackning till dagen efter.


Söndag! Dagen då årets retrohändelse skulle gå av stapeln!
Vi fixade lite mer runt vårta bord och satte upp lite mer grejer på väggarna.
Ann-Louise och hennes man hade även i år rest ända från Östersund för att sälja hos oss.
Ann-Kathrine och Olof, med sin vän och hjälpreda Iréne, hade ställt i ordning det mesta kvällen före. Mattias kikade här på utbudet.
Micke och Solan packade upp allt på söndag morgon!


Hos Andreas var borden prydligt uppdukade.Så också hos Mikael från Pryl 1900 som hade frun och systern med sig som personal :)
Malins bord och klädställningar var så klart färgsprakande. Orolig hade jag blivit annars!
En ny säljare för i år var Joakim som var vår bordsgranne.


Också Susanne var ny i säljarskaran. Hon sålde vackra vintageaccessoarer och annat retro. Även hon bloggar under namnet Vintage Spyglass.
Jenny, i bloggvärlden känd som Tanten på auktion, tog med sina grejer från Lövånger, precis som förra året!


Uppe på scenen hade vi placerat några nya säljare, tex Frida från Holmsund.Och Lisa och Jocke!
Där stod också Öppen Gemenskap och sålde bl.a. underbart fina barnkläder sydda av retrotyger. Tyvärr missade jag att fota dem :(

Ny för i år var också vackra Anna-Karin.
Tyvärr glömde jag helt att fota Elin och hennes mamma som stod i hallen och sålde både Retrougglor och en massa annat fint. De hade så fint uppbyggda bord så det skär lite i hjärtat att jag glömde fota! Mattias hittade däremot en bild i mobilen så ni får hålla tillgodo men den dåliga kvalitén. Hos Tanten på auktion kan ni se en skarpare bild av hur det såg ut!


Kl. 10.45 såg det ut så här utanför Folkets Hus!


Kön växte och växte och kl 11 var vi redo att ta emot alla!När det var dags att öppna räknade vi till ca 200 personer i kön men bestämde oss ändå för att släppa in alla under förmaningen att ta det lugnt! Först in i lokalen kom Lisa Maria och Emma från Skellefteå!


Sedan fylldes det på...


Och efter en minut såg det ut så här!Efter 1,5 timme konstant säljande kunde vi ta ett djupt andetag för att samla nya krafter. Vi fortsatte att sälja ända till stängning kl 15 men de första timmarna var hektiska! På eftermiddagen kom barnen som varit hos farmor och farfar hela helgen. Jag och Freja poserade i våra fina klänningar.


Så var allt över för i år och alla packade ihop resterna.

Borden såg betydligt tråkigare ut än när vi öppnade men det tog ändå två timmar innan vi fått med oss allt och städat på vår plats.Stort tack till alla som kom till Umeå Retromarknad igår! Tack till er som reste långt och tack till er som började köa en timma innan. Tack också för att ni snällt stod kvar i kön trots att vi glömt att stänga dörren och den stod på vid gavel ;) Tack för att ni var så glada och trevliga trots trängseln och tack för att ni handlade av oss så klart! Jag hoppas att jag, trots all stress och min stundtals förvirrade hjärna, ändå lyckades ge er alla ett leende!
Vi ses nästa år!

Tack också till alla härliga säljare som gjorde detta möjligt!

Foto: Susanne Mellberg

Här kan ni läsa andra bloggares inlägg från Umeå Retromarknad 2013
Vintage Spyglass
Tanten på Auktion
S:t Olofs
Mawintage

Och här finns alla mina inlägg med anknytning till Umeå Retromarknad.

4 kommentarer:

 1. Vilken bra uppslutning det blev!
  Lite mycket folk och färgrannt 70-tal, för mig, min nacke och mitt 50-tals hus. Men den lindade taklampan i plastband var fin.. En tänkbar hallspegel såg jag också!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fanns mycket 70-tal men även en hel del 50-tal, bla porslin, textilier mm.

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg och så enormt många fina saker att man nästan blir yr (av glädje förstås) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja det fanns verkligen fantastiskt mycket fint på marknaden :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!