22 augusti 2013

Mot Sundsvall!

Vägen hem från Graninge blev en omväg som gick via Viksjö och Sundsvall. Vi började med Viksjöloppisen som vi inte besökt tidigare i sommar. Där gjorde vi några bra fynd!


En festlig klänning som tyvärr är alldeles för stor för mig.


En UE-viking med reklam för Atlas Copco, en blå glasfågel och en liten ljusstake från Lindshammar av Christer Sjögren.


En otroligt vacker röd vas från Riihimäki av Tamara Aladin. Den ingår i serien Tulppaani (Tulpan) som formgavs 1971. Den här vasen har nummer 1516 och tillverkades 1971-76. Toppskick för 50 kr får ses som ett riktigt bra fynd!


En vas från Gefle hittade vi också, en Brunett från 1954 som matchar sin kompis i stugan. Den får följa med dit nästa gång.


Fem Isi cocktailbrickor från Gullaskruf, en badrumsvåg och en hållare till smörasken i mörkgrön plåt fyndades också i Viksjö innan vi åkte vidare mot Sundsvall.

Vi svängde av i Stavreviken då vi såg tre loppisskyltar! Två av loppisarna låg tyvärr för långt bort eftersom vi hade en tid att passa i Sundsvall, så vi nöjde oss med Lögdö Bruk. Priserna varierade mellan de olika borden (olika säljare som lämnat in grejer) men mycket var väldigt billigt!


Freja fick ännu en porslinskatt till sin samling och Mattias fick ett litet vikingaskepp från Lindshammar till sin samling.


Jag hittade ett lejon från Ekeby till min lilla samling av djur. Den har en limmad framtass men 2 kr var den ju värd!


En härlig julduk och fyra vackra julgranskulor.Två djupa och en flat barntallrik med söta djur, märkta "Khala, made in GDR".


Ett litet uppläggningsfat Bolla från Gefle, ett stort svart krukfat (jag har hittat massor i sommar. Äntligen!) och ett stort porslinssmycke gjort av Gustavsbergs Morning.


En grön Isi vas hittade vi också där innan vi skyndade vidare mot Sundsvall för att göra ett Blocket-köp!


Den härliga kontorsstolen hittade vi på Blocket tillsammans med ett skrivbord. Annonsen hade legat ute länge men konstigt nog hade ingen slagit till. Jag ringde och frågade om det gick för sig att bara köpa stolen och det gjorde det! 500 kr gav vi för stolen och det var den alla gånger värd!

Innan vi tog E4:an hemåt igen stannade vi på IKEA för att äta och köpa ett av de omtalade borden, Lövbacken. Bordet ligger kvar i det platta paketet och ska följa med till Graninge på fredag.
Läs St: Olofs inlägg om IKEAs falska marknadsföring av bordet här.

5 kommentarer:

 1. Åh! Underbara fynd. Älskar klänningen!

  SvaraRadera
 2. Bra fyndat! Gillar julduken starkt! För att inte tala om kontorsstolen.... Så snygg!!

  SvaraRadera
 3. Den blåa glasfågeln är med största sannolikhet från FM Ronneby :)

  SvaraRadera
 4. Aladdin-vasen; vilket fynd! Stolen blir man ju riktigt avundsjuk på. Så snygg! Väldigt sällan man ser skrivbordstolar av den kalibern! Går ju inte ens att jämföra med nya :)

  SvaraRadera
 5. Jag har en exakt sådan stol fast den har fyra avsmalnande teak ben :D

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!