20 augusti 2013

Loppistur i Graninge

Ja vi var ju som sagt ner till stugan förra helgen. På lördagen skulle vi bara ta en snabb sväng, 10 minuter sa vi till barnen, för att kolla in en loppis vi sett skyltat för dagen innan. Det var sista helgen loppisen hade öppet men vi lyckades iaf hitta några små billiga fynd. Två kaffefat Emma från Gustavsberg och ett Bimbo från Rörstrand samt en pepparkaksburk från Nyåkers med legenderna Ingemar Stenmark, Stig Strand och Torsten Jacobsson. Boken fanns i en gratislåda och jag tog den bara för det fina omslaget.


Istället för att åka hem blev det sedan en omväg förbi Ann-Kartrine och Olof på S:t Olofs Antik för att se om de var hemma. Vi hade inte lyckats matcha våra semesterscheman en enda gång tidigare i sommar! Den här gången var de hemma och hade till och med skylten uppe, "Retroloppis öppet". Jag tog några foton bland alla vackra möbler och prylar där inne.Bordet är från Trensum av Johannes Andersen.


En röd Bambu av Bo Borgström för Åseda och en pippi av Gunnar Nylund för Rörstrand.


Den stora fina teakbyrån hade jag gärna köpt om vi haft någon plast för den!


Likaså skrivbordet ovan, PL Uddebo designat av Svante Skogh. Men det var redan sålt.


Jag hittade sex tallrikar i praktisk mellanstorlek med dekoren Sommar från Rörstrand till ett mycket bra pris! De är så fina!


Vi fortsatte till grannhuset, dvs Graninge Bruk Antik & Antikvariat, där Vidar provade den snygga hatten :)


På bruket var caféet öppet och eftersom det blivit kaffedags så blev det perfekt med nybakade muffins och kaffe/saft. Där köpte vi också tunnbröd, bakat i den gamla skofabriken där Graningekängan tidigare tillverkats.

Bagartugan på bruket är utlånad till en granne som brukar ha loppis i sin lada men nu håller till här istället.


Det var sommarens första besök där för oss och vi fyndade en hög vas från Sea...


 ...samt den turkosa plastskopan från Hammarplast. Den gula Jonas-plastskålen och den rökgrå glasskålen (som ska stå på en teakbricka) låg i gratislådan ute på bron.


Innan vi åkte hem gick vi in till Micke på bruket för att säga hej då och då hittade jag sju ljusmanschetter i mässing att sätta på adventsljusstaken till jul. Precis vad jag letat efter!

2 kommentarer:

  1. Man blir glad inombords bara av att vara på bruket. Vacker miljö, fina retroprylar och trevligt folk. Fina små fynd så här i sommarens sista skälvande dagar.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!