30 oktober 2012

Palace

För tre-fyra år sedan när vi var i Stockholm såg jag en helt underbar porslinskanna på en liten retrobutik. 650 kr stod det på prislappen! Jag vände försiktigt på kannan och läste "Gefle Palace Ternell". Sedan den dagen har jag drömt om att kunna duka med Palace/Pallas. (Dekoren går under två olika namn)

Det blev en djuptallrik här, en djuptallrik där, plötsligt en flat tallrik och fyra assietter i somras men det gick fortfarande inte att duka med dem om det var fler än jag och Mattias som skulle äta. Men så äntligen, för några veckor sedan, kom en kanna och en serveringsskål ut till försäljning på Tradera. Jag slogs och vann! Betydligt billigare än 650 kr även om det inte bara var jag som ville ha delarna!


Den mycket trevliga säljaren berättade att det fanns fler delar som skulle ut till försäljning så jag hårdbevakade Tradera. Skörden efter runda nummer två blev fyra flata mattallrikar, fyra djuptallrikar, två uppläggningsfat i olika storlekar och en såssnipa.


Servisen utökades alltså snabbt med 13 delar som alla syns på bilden nedan...


Och här är hela min servis! Modellen är Berit Ternells egen och heter kort och gott BT.


För att kunna duka sex kuvert behöver jag en mattallrik och två assietter till och jag saknar helt tallrikar i mellanstorleken. Oftast är vi också betydligt fler än sex när vi dukar till fest så jakten fortsätter alltså! :)

11 kommentarer:

 1. Oj, vet du! I slutet av förra året så var jag på en finsk antikbutik upp i norr. Där hade de en hel uppsättning med delar ur den här serien! Och eftersom det var svenska grejer (på finska sidan) så var de heller inte särskilt dyra (om jag inte minns fel dvs). Tror inte att de ville ha många hundralappar för alla delarna (och det var många delar). I det här inlägget skymtar de små rackarna :D http://denlilladockan.blogg.se/2012/january/antikhandel-i-tornea.html Har tyvärr ingen bättre bild, men det var betydligt fler delar än de som syns på bilden :) Tänk om jag hade vetat... Ska upp till jul men med tanke på att ett år har passerat så lär de nog vara borta skulle jag kunna tro :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhhh, det var många tallrikar! Chansen att de finns kvar ett år senare är väl liten men vem vet ;)

   Radera
 2. Härligt att känna jaktinstinkten! Vilka snyggingar! Fin servis. Och god fortsatt jakt!
  Mimmi

  SvaraRadera
 3. Skam den som ger sig! Du fixar det!
  Jag tror nämligen att du kommer att få tag i de saknade delarna inom snar framtid för att kunna ha en riktig trevlig middag med goda vänner samt med en jättesnygg och tidsenlig servis.
  Stilren och smakfull dekor - svart och gult som jag gillar,,,(Jag har "Cuba" bla.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag håller tummarna :) Cuba är snygg den också!

   Radera
 4. Det här är klart en av mina favvo-dekorer och jag skulle inte tacka nej om jag fick chansen att lägga rabarber på en servis!

  SvaraRadera
 5. väldigt fin dekor. Har inte sett den på ngn loppis.
  Ni har ju i alla fall en riktigt fin start på servise

  SvaraRadera
 6. En riktigt snygg servis som man gärna hade haft några delar av... Hoppas du hittar fler snart.

  SvaraRadera
 7. Har du prövat att sätta upp en lapp i en by eller annonsera i lokaldelen? Många av mina fynd har jag hittat den vägen.

  Super duper snygg servis!!

  http://ytterbergsgatan14.blogspot.se/

  SvaraRadera
 8. Tjusigt! Det är ju inte många delar kvar och med lite hjälp från några andra trevliga retrobloggare så kan du säkert snart duka till fler än sex! :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!