02 oktober 2012

Morfars Dymo

Jag brukar läsa Kerstin Kokks mycket inspirerande blogg och testar ibland hennes recept. Senaste inspirationen var dock inte något recept utan smart och snygg märkning på allt som saftas och syltas hemma, speciellt nu i lingon- och äppeltider. Det var här jag såg att hon märkt sina lingonsyltburkar med gamal Dymomärkning och jag tänkte att en sån där apparat har jag ju någonstans... I en låda med elprylar dök den sedan upp när vi letade en kabel!


Dymon har först tillhört min morfar, sedan min pappa och till sist, någon gång i min ungdom, blev den min. Eller "till sist" är ju fel att skriva. Arvskedjan är kanske inte slut än :)


Se så fina syltburkarna blev! En sån burk ställer jag med glädje fram på bordet. Äppeldrickan och äppelmoset har också fått lika fin märkning men de fastnade inte på bild. Nu hoppas jag bara att pappa hittar alla märkband han sa att han sett någonstans i garaget...

11 kommentarer:

 1. Visst blir det fint :) Om han inte hittar på märkband så kanske de som säljs på Clas Ohlson passar. Jag köpte nämligen min maskin med band där, inte lika tjusig maskin som din dock :)

  //Therese

  SvaraRadera
 2. Men wow, va snyggt det blir i alla enkelhet. Nu blir det ju plötsligt ännu roligare att konservera, sylta och safta :)

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken lycka med en gammal dymo! Mycket snyggare än min, som jag köpte på Clas Ohlson. Men textremsan blir likadan i alla fall. De nya remsorna passar säkert din gamla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är verkligen snygg :) Vore bra om de nya remsorna passar. Jag får nog testa :)

   Radera
 4. Jag hade burit ner min gamla dymo till mitt loppis eftersom jag hade en ny batteridriven, men jag hämtade hem den igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du räddade den hem till dig igen :)

   Radera
 5. Å vad kul å se, många minnen från min farfar ( din morfar )han märkte allt med dymo :))) ordning å reda !!

  SvaraRadera
 6. Har också en Dymo modell äldre hemma (inte lika gammal som din dock), är sjukt kul att märka allting! Det bästa med de gamla dymosarna är att stansningen blir mycket bättre, de nya som jag har provat är det tyvärr inte lika bra "tryck" i.

  SvaraRadera
 7. Jag letar den gamla typen av Dymoband med 18 mm bredd - tillverkas inte längre av Dymo... Har gott om 9 mm samt även ngr rullar 12 mm av olika färger om ngn vill köpa - till dem hittar vi inte maskinen...

  stinath@live.se

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!