16 oktober 2012

Nu är det jul igen? (Fler fynd från Sundsvall)

Jag ligger efter med bloggandet! Skärpning utlovas!

Vi köpte så klart några saker till på vår dagstur från Graninge till Sundsvall för några veckor sedan. Barnen stannade med mormor och morfar i stugan så vi hade lite lättare än vanligt att flänga runt men ändå hann vi inte med så många ställen. De stänger ju så tidigt på lördagar!

På väg mot Sundsvall stannade vi i Viksjö och köpte några små saker, inga stora fynd dock. De fyra trätomtarna från Bo Svensk köpte Mattias för en femma styck i Viksjö och den lilla i plast köpte jag på Svartviks Herrgård i Sundsvall för en tia. Den är kompis med de två jag hittade på väg hem från Östersund förra sommaren.


En korkskruvskatt i teak hittade vi också i Viksjö...


...liksom två djuptallrikar från Arabia, dekor Krokus formgivna av Esteri Tomula på 70-talet. När vi kom hem såg jag tyvärr att en av dem har en liten spricka. Synd!


Om jag någon gång ska börja spela piano kan detta vackra notblad från 1928 komma väl till pass. Jules Sylvains klassiker "Skärgårdsflirt" :) Jag köpte det iof för det vackra omslaget och tänkte att jag ska sätta det i en ram. Det passar kanske oss, skärgårdsbor som vi är :) Jules Sylvain hette egentligen Stig Hansson men han tyckte visst att namnet var för tråkigt.


En härlig orange liten ryamatta köpte vi också. Den sparar vi till senare tillfälle :) Den kom inte med på bild. 100 kr betalade vi för allt från Viksjö.

Förutom Erikshjälpen där vi köpte Skottarna så blev det inte fler fynd denna dag. Vi hade gärna besökt Erikshjälpen i Timrå också men hann inte dit innan stängning. Det får bli nästa gång.

3 kommentarer:

  1. Åååå, som älskare av illustrationer (och pianist) så måste jag bara få säga hur snyggt notbladet är. Blir jättefint att rama in.

    SvaraRadera
  2. Va snygg tallriken var! Och korkskruven ;) Hoppas allt är bra.Puss

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!