01 september 2010

Överboda i ösregn

För några veckor sedan när vi var på auktion i Rödånäs var det minst 26 grader i skuggan och vi satt i stekande solsken och höll på att förgås! I söndags var det runt 9 grader och ösregn när vi satt ute en hel dag på auktion i Överboda. Vi hade garderat oss med både regnkläder och paraply och det behövdes! Det var inte så mycket folk på auktionen men tyvärr räcker det ju med en enda person som är intresserad av samma sak för att det ska bli dyrt. Vi gav upp både 50-tals "kräftlyktor", Upsala-Ekeby kakelplattor, ett oranget 70-tals plastäpple (som vi tänkt ge dottern) och nitade 50-talsgalgar. Det enda vi fick med oss hem var en trasig plastbandsstol för 20 kr. Vi tänker klippa bort de solskadade plastbanden, spraymåla stommen och knyta nya band på den.
Är det någon som vet vilken typ av plastband man kan använda och var man köper dem?
.


Det finns nog potential i den här gamla stolen :)

9 kommentarer:

 1. Panduro har plastband som borde gå att använda. Ibland dyker det upp på Tradera också.

  SvaraRadera
 2. anna: Det måste ju vara kraftiga plastband som håller att sitta på, inte den typen man använder till lampor tex. De liknar nästan tvättlina, men på stolen vi köpte är de platta. Finns det på Panduro tro?

  SvaraRadera
 3. Kan inte hjälpa dig med plastband eller tips tyvär.
  Kan inte riktigt säga att stolen var supersnygg heller :)
  Men jag kan se att den kan bli det.
  Spännande att se vad det blir av den när ni är färdiga.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också vilja ha tag på ny linor till mina fyra stolar. Jag har den runda varianten. Men jag tror att dagens tvättlinor har en mindre diameter. Jag har en förpackning med röd gammal tvättlina i skåpet, men 20 meter lär inte räcka långt.

  SvaraRadera
 5. Hmm, ja... Det gäller att ha tur när man budar... Hoppas du får ordning på stolen!

  SvaraRadera
 6. Lybtar: ja till våren borde vi väl ha fått iordningen det hoppas vi :)

  Möster Mjölgumpa: Ja tvättlinor kanske är för tunna...och finns kanska bara vita? Man vill ju ha väldigt långa plastband så att man slipper skarva. Någon borde ju veta, det nytillverkas ju plastbandsstolar också...

  Helena: Tack :)

  SvaraRadera
 7. Nämen vad kul! Jag har precis samma stol jag fann på loppis i somras! Som tur var var den alldeles hel och bara lite blekt i banden! Ingen aning var man får tag på banden! Mysig blogg :))

  Kram Lycke

  SvaraRadera
 8. till-vidas-ara: Vad skoj :) Härligt att din är hel!

  SvaraRadera
 9. Jag måste bara tipsa: jag har tvättlina med tunnståltråd i (minns inte var jag köpt den), den kanske kan ersätta plastband. Fina skarvar blir det förstås inte...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!