03 september 2010

Antikrundan & fortsatt loppislycka!

Igår var det inspelning av Antikrundan i Umeå. Vi tog med oss två knivar med fornnordiskt mönster från 1800-talets slut som Mattias köpt billigt på loppis. Han fick dem värderade av Jan Bäckman till mer än han köpt dem för, men vi var egentligen mest nyfikna på att se vad andra hade med sig och att få se tv-kändisarna i verkligheten :)
.
På vägen hem svängde vi förbi på Returmarknaden. Vi brukar sällan göra några fynd där men nu var det dags! Mattias är med i en personalförening som förhandlat till sig 10% rabatt och slutsumman avrundades på ett märkligt sätt ännu mer nedåt, så priserna blev mycket bättre än på prislapparna!
.

En Gustavsberg Terma såssnipa (eller kanske man ska ha skirat smör i den till palten? Den är ganska liten) av Stig Lindberg i nyskick kostade 15 kr.
.

Tranan är hela 66 cm hög och kostade 25 kr. Den är lite grönakigt i träet men jag tror att jag ska betsa den svart.
.

Tranan är märkt med en tenngjutning, EL 1969...säkert någon som gjort den på slöjden :)
.

Två små vaser slank också med, den lila för 10 kr och den i klarglas för 5 kr. Båda är ca 15 cm höga. Jag tänkte så klart på Åseda men är osäker. Den i klarglas kanske är Sea eller nått annat glasbruk? Den lila påminner om andra vaser från Åseda som jag sett. Någon som vet?
Uppdaterat: Den lila vasen är mest troligt Åseda som jag misstänkte (Tack Herr Movarp) och den i klarglas är i serien Pippi av R.A Hickman för Kosta formgiven 1937 (Tack Yvonne).

5 kommentarer:

 1. Skulle säga att din glasva (den med bubblan) hör till servisen Pippi av R.A Hickman för Kosta.

  SvaraRadera
 2. Jag är nästan helt säker på att den lila är Åseda, jag har en likadan grön och har sett en bärnstensfärgad med Åseda-etikett.

  SvaraRadera
 3. Yvonne: Tack för infon :)

  Herr Movarp: Ja, jag såg din gröna när jag googlade :) Vem ligger bakom tro, är det Bo B eller någon annan?

  SvaraRadera
 4. skulle vilja påpeka att jag inte tror att tranan är gjord i slöjden, då mina farföräldrar har en exakt likadan, och även en tant på mitt jobb(äldreboende) oxå har en! :)

  SvaraRadera
 5. Anonym: Aha, är de märkta på samma sätt under? Jag har en i exakt samma form fast mindre också, den är inte märkt.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!