31 maj 2010

Megaloppis & krukmysterium

Knodden i magen verkar inte vilja komma ut, så i väntan besökte vi igår Megaloppisen på Nolia. Kanske var det helgens alla festligheter (Brännbollsyran & Nordic Rock) som gjorde att folk stannat hemma, för vi tyckte att det var ovanligt folktomt. Megaloppisen är i en stor fotbollshall och det var verkligen ingen trängsel när vi kom!
.
Många säljare hade mycket fint att erbjuda, bla mindre möbler från 50- och 60-talet, keramik & lite intressant porslin. Men priserna var inga loppispriser, utan snarare vad man kan tänkas få betala i en antikaffär eller efter hård budgivning på Tradera. Jag var ute efter att fynda så det blev inte många inköp, men det är alltid kul att titta!
.

Ett fint teakskrivbord! Stolen höll just på att säljas för en hundring när jag smög fram med kameran.
.

En snygg lampa, telefonhylla och retroglas fanns hos en annan säljare...
.

...som också sålde denna fina lampa med pappskärm för 150 kr, samt en massa annat 50-70-tal.
.

Ljusstakar och salt & peppar i olika utföranden hos samma säljare
.

Där stod också den här vasen som jag tog ett foto på eftersom jag bara några timmar tidigare varit i mammas & pappas friggebod och sett en kruka med samma mönster.
.

När jag kom hem fotade jag krukan. Bilden på krukan är mycket tydligare än den på vasen men de ser likadana ut. Någon som känner igen dem?
.

Krukan är stämplad AH30/12 ITALY. Tyvärr fotade jag inte undersidan av vasen men den hade en handskriven stämpel som jag inte lyckades tyda.
.
Uppdaterat:
Tack till UpsalaEkeby som gav mig den här länken från Precis En Sån. Vasen & krukan är designad av Italienaren Aldo Londi för Bitossi och serien heter Rimini Blu. Serien tillverkades 1957-1965 och i återproduktion 2001. Om vasen är gammal eller nytillverkad kan jag inte svara på men mammas kruka är iaf från originaltillverkningen. Kul att veta lite mer :)
.

Det enda vi köpte på Megaloppisen var dessa två ljusstakar som hamnar i påsk- respektive jullådan. Den främre ljusstaken är skrämmande lik den jag nyss köpte på loppis för Tjernobyls barn, men den här är för smalare ljus. Jag får se om den kommer till användning eller om den säljs vidare. Den var iaf billig så jag kunde inte låta bli :)

7 kommentarer:

 1. Kolla in denna länken:

  http://precisensan.com/blogg/2010/05/08/mastaren-aldo-londi-fran-bitossi/

  Är väl samma mönster som på din kruka?

  SvaraRadera
 2. UpsalaEkeby: Tack :) Det är ju samma. Kul att veta! :)

  SvaraRadera
 3. Det loppisutbudet såg mer ut som en antik & kuriosamässa... Fin den där turkosa Londi-

  SvaraRadera
 4. Så mycket snyggt, vad är det för fint tygstycke som hänger i bakgrunden.

  SvaraRadera
 5. Oooh, precis en sån ljusstake med en tupp på har jag också köpt! Den var så fin :)

  Hoppas Knodden dyker upp snart!

  SvaraRadera
 6. Libby: Ja, det fanns så klart många "vanliga loppisbord" också (som jag inte fotade) men de som hade de intressanta grejerna var handlare som åker runt på stora loppisar och kanske också antikmässor... Det är så kul att titta på deras grejer men fyndfaktorn är inte så stor. Iof kan man ju hitta något man letat och är beredd att betala ganska mkt för.

  Randiga Tråden: Ja, det var nog en gardin tror jag, väldigt fin!

  anna: Vad kul :) Det var min sambo som köpte den till sin påsksamling. Jag hoppas också att knodden snart kommer. Tack :)

  SvaraRadera
 7. Jag samlar på Aldo Londi-keramik, tycker att det är SÅ snyggt!

  KRAM

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!