30 april 2010

Djuren på Sörgården

Den här fina tallriken äter dottern på när hon får lyxa till det lite. (Efter att jag sagt "nu får du inte slänga ner den på golvet!") Den heter Sörgården och är från Rörstrand. Hon fick den av min kusin som i sin tur hade den när hon var liten på 60-70-talet. Det finns tydligen en mugg till också, men den hade nog blivit kvar hemma hos kusinens föräldrar trodde hon.
.

.

Enligt stämplarna jag hittat här så verkar denna vara från 40-talet. Kan det stämma?
.
Kan någon ge mig mer info om Sörgården? Vem har gjort den och när?

8 kommentarer:

 1. Den har jag aldrig sett förut! Så underbart fin!

  SvaraRadera
 2. Åsa: Ja den är fin :) Jag såg en dekor som heter Skansen på Internet som är väldigt lik men med röd (brun?) rand och djur från Skansen ist för bondgården. http://www.starkeld.com/showprod3.asp?cat=308 Där finns den. Där står det 50- eller 60-tal men om man tittar på stämpeln så är den också senare, det står Sweden ist för Sverige som på min. Designer okänd, möjligtvis Marianne Westman står det också. Kanske är hon. Skulle iaf tro att det är samma designer för dem båda.
  Den är hur som helst fin! Jag kanske ska försöka lägga vantarna på muggen också ;)

  SvaraRadera
 3. sv: Jag stod och valde mellan den röda och den blå, men det blev den blåa tillslut, eftersom jag redan har så mycket röda saker.:) Vad schysst med en våg i samma serie! :)

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Insåg just att det troligtvis är en Sörgården barntallrik som vi också har.
  Vi kan bara utläsa Gården på stämpel och har helt tiden gissat på Bondgården. De är inte identiska men det finns likheter.
  Kolla gärna här
  http://porslinochnostalgi.blogspot.com/search/label/Tuff%20tuff

  40-tal har vi också kommit fram till att det är.
  Roligt att se din tallrik.

  SvaraRadera
 5. Lybtar: Men vad skoj! :) Det är ju absolut samma serie, Sörgården. Er är väl en djuptallrik? Dotterns är flat. På muggen, som tydligen också finns i serien, är det säkert några andra djur. Jag måste nästan kolla med kusinen om jag kan få tag på muggen också. Kanske hade även hon en djuptallrik :)

  SvaraRadera
 6. Den hade jag när jag var liten.
  Kul att se igen:)

  SvaraRadera
 7. Skeffaren: Vad roligt :)

  SvaraRadera
 8. Åh en sån hade jag när jag var liten!! Minns särskilt att jag åt pannkakor på den =)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!