18 april 2010

Loppislördag

Vi tog en loppistur med bilen på lördag eftermiddag, men först laddade vi batterierna med fika!
.


Sedan styrde vi mot Degersjö, knappt 4 mil hemifrån. Vi har aldrig besökt den loppisen tidigare och det var kul att se allt den äldre mannen hade att sälja. Han var pratglad och försökte få oss att köpa allt möjligt som han ville bli av med. Den lilla lokalen var välfylld från golv till tak men tyvärr var inget prismärkt och det blir lite jobbigt att fråga om priser i längden.
.
.
Lampor till förbannelse!
.
Välfyllda hyllor!
.
Buicken var tillverkad på 70-talet. Han ville ha 200 kr för den men med trasiga lyktor kändes det inte intressant för Mattias.
.
Den klassiska kobran stod på en hylla.
.
Det här är tydligen Sonys motsvarighet till kobran och den kom ut på marknaden ungefär samtidigt, berättade ägaren till loppisen. Inte fullt så vacker enligt min mening! Den tillverkades i Holland om jag inte minns fel.
.
Taisto Kaasinens viking (Upsala-Ekeby) ville han ha 400 kr för med skadade horn. "Den kostar 2000 kr i bra skick" sa han. Jag är ingen expert men det lät dyrt! Och jag såg en i samma storlek som gick för runt en hundring på Tradera.
.
Vi köpte inget i Degersjö utan fortsatte istället mot Överboda där vi trodde att det fanns en öppen loppis, men den hade tyvärr hunnit stänga innan vi kom dit. Vi vände hemmåt och stannade på Opal Antik i Brännland efter vägen. Där är det en väldans ordning på hyllor och bord som kontrast till stället vi var på innan. Det blev två inköp för mig innan vi åkte hem, med 8,5 mil bilfärd bakom oss.
.
Påsktuppen kostade 40 kr och hamnade direkt i påsklådan när vi kom hem. Där får den gala till nästa påsk. Är det måhända en av Gunnar Anders tuppar från Ystad Metall?
.
En liten kruka från Upsala-Ekeby, Pepita av Ingrid Atterberg, blev min för 60 kr. Den är liten, ca 11 cm hög och ca 9,5 cm i diameter upptill.
.
Nummer 2171, tillverkad 1954-56 (Bilden envisas med att vrida sig)

14 kommentarer:

 1. På Opal Antik hittade jag en av mina finaste böcker "Bordet är dukat". Kanske får göra ett inlägg om den framöver..
  Jag slogs också över det du skriver, att det är sådan ordning och reda hos gubben. Imponerande!

  Fina fynd du gjort!

  SvaraRadera
 2. Nr 2171 stämmer, tillverkad 1954-56.
  Priset på vikingen kan vi bara skratta åt!

  SvaraRadera
 3. Randiga Tråden: Ja den är snygg! Skulle gärna ha någon större kruka och en vas också :)

  SvaraRadera
 4. Upsala-Ekeby samlarna: Tack för infon :) Ja, jag tyckte det lät dyrt för vikingen ;)

  SvaraRadera
 5. Vilken affär det verkade var. Så mycket saker.
  Krukan var verkligen fin.

  SvaraRadera
 6. Fint fynd med Pepita-vasen, bra pris tycker jag! Vikingen ja, hutlöst, snacka om nollkoll...

  Påsktuppen i metall är väl förresten Ystad Metall, Gunnar Ander tror jag!

  SvaraRadera
 7. Lybtar: Ja, det fanns mycket! Och jag mäter knappt 160 cm så jag hade lite svårt att se allt på hyllorna! Krukan är jag nöjd med! tror jag ska börja samla på Pepita :)

  Herr Movarp: Ja, vikingen var verkligen hutlöst dyr! Men Pepita-krukan tror jag det var ett ganska bra pris på, den kändes värd det iaf!
  Tack för info om tuppen :) Kanske någon annan kan verifiera?

  SvaraRadera
 8. Tuppen påminner mycket om min Ystad-tupp. Sök på tupp och Ystad på min blogg, så ser du likheten.

  SvaraRadera
 9. Libby: Ja din tupp är ju supersnygg och det finns likheter :)

  SvaraRadera
 10. Hej vilken fin blogg du har!!! Fann dig genom Helena - retrotokig :). Jag är ockå lätt galen i 50-60-tal och de här kopparna och faten var helt underbara tycker jag!!!

  Kram Lycke

  SvaraRadera
 11. till-vidas-ara: Tack :) Du har också en fin blogg!

  SvaraRadera
 12. Åsa din mittemot granne :)26 juli, 2010 23:33

  Hej Anna! SÅ glad och överraskad när jag hittade din blogg. Du skriver bra och jag gillar också att gå på auktion ibland. Mina föräldrar bor i Mellansvartbäck, på andra sidan sjön där du var på loppis i Degersjö. Mamma ÄLSKAR porslin och har mycket i sina skåpar. Överboda åker vi till varje sommar för att skrapa triss och dricka kaffe. Loppiset har tyvärr aldrig varit öppet men jag har däremot varit på auktion där. Varma hälsningar Åsa :)

  SvaraRadera
 13. Åsa: Men vad kul att du hittat hit :) Vi har också varit på auktion i Överboda. Kul att din mamma älskar porslin! Man bli mer och mer tokig i det ju mer man lär sig om det ;)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!