08 maj 2015

Vårt nya sovrum

I höstas visade jag bilder från ombyggnation av övervåningen och vårt blivande nya sovrum. Rummet blev klart före jul men det tar alltid lång tid innan alla detaljer är färdiga och alla bitar faller på plats i inredningen. Nu är vi nästan där! Välkomna in, genom dörren med klassiskt dörrtrycke i svart plast.


Man behöver inte så mycket mer än en säng i ett sovrum. Det är vår filosofi nu när vi gått ifrån ett jätterum som blev överbelamrat av saker som inte hörde dit, till ett rum som är mindre än hälften så stort. Det rymmer inget onödigt!


Tapeten som täcker tre av väggarna är Grazia av Stig Lindberg från Boråstapeters kollektion Scandinavian Designers. Den lägre väggen bakom sängen valde vi istället att måla. Sovrummet går helt i sobra grå nyanser men vi förändrar snabbt hela rummet genom att byta sängkläder. Just nu är det IKEAs Bråkig vi kryper ner i. Innan bytet var hela sängen täckt av gröna retroblommor.

Jag är smått förälskad i sänglampan som vi just fått upp ovanför sängen. När vi köpte den på Tradera var skärmarna dassigt mörkröda. Jag ville ha dem svarta så de spraymålades och resultatet blev riktigt bra! Min egen elektriker (även kallad pappa) har dragit om alla trådar och bytt lamphållare.


Varsitt likadant sängbord har vi också fått tag på. Vi hade andra sängbord först i väntan på att rätt modell skulle dyka upp någonstans och det gjorde de till slut. Hos Magasin Mix i Vilhelmina. Sängborden borrar ner tassarna i en mjuk heltäckningsmatta och det gör jag också när jag kliver upp på morgonen. Fantastist skönt!


De två piedestalerna som står framför vindsluckan är faktiskt nytillverkade och kommer från Ferm Living. I den vänstra stod tidigare en vacker Gunilla-kruka från Ekeby men när vinden ven helt fruktansvärt en dag under våren så trycktes vindsluckan ut och krossade Gunilla!

I fönstret står iaf två fina gamla krukor som inte kommer att blåsa ner i första taget (knack knack knack i bordet). Den lilla till höger (okänd) är en present från Mattias och den till vänster (Ekeby) hittade mamma hemma i gömmorna. 


Här ser ni Grazia i närbild samt sovrummets svarta strömbrytare. I de renoverade rummen uppe har vi valt att byta alla strömbrytare och uttag till Schneiders serie Renova. Den svarta varianten. Klassisk snygg design! Det är ju detaljerna som gör det eller hur? :)


Sovrummet rymmer faktiskt en byrå också men den har jag inte stylat klart ännu så den får ni se en annan gång! Då kanske vi fått upp en lampa i taket också.

Andra halvan av vårt, en gång i tiden så stora, sovrum gav vi till sonen som började bli för stor för att dela rum med syrran. Eller det var nog tvärtom. Han har fått en hel del retrogrejer i sitt rum han också och dem ska jag visa för er framöver.

4 kommentarer:

 1. Vad fint ni har gjort. Håller med om att det är detaljerna som gör det. Älskar trycket och knappen till lyset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Susanne! Jag älskar också strömbrytarna! Skulle vilja byta i hela huset men det är lite meck att byta från kantiga till runda när man inte renoverar. Det får bli eftersom ist.

   Radera
 2. Mycket stilrent och snyggt. Ser fram emot fortsättningen

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!